'Een bietje spuiten witte wel', trucker die bermbrand blust gaat het internet over

5 juli 2018 om 08:54
nl
De bluskwaliteiten van vrachtwagenchauffeur Swen van Sommeren blijven niet onopgemerkt. Dinsdag zag hij een rookpluim bij de afslag Ravenstein. Hij zette zijn vrachtwagen met honderden liters water aan de kant en begon de bermbrand te blussen. Hij filmde zijn actie en gaf daarbij droog commentaar.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Deze vrolijke video kreeg veel aandacht via onder meer Dumpert. "Ik ben al door twee radiostations gebeld", klinkt het opnieuw vrolijk door de telefoon. Ook op zijn eigen Facebookpagina waar zijn filmpje op staat, stromen de complimenten binnen.


Wachten op privacy instellingen...


"Ik zag een rookwolkje voor me dinsdag. Ik reed nog niet zo hard omdat ik net de snelweg opkwam. Ik zette mijn vrachtwagen op de vluchtstrook en ben samen met mijn collega Nick Thomassen uit Oss gaan blussen. Wij rijden met een vrachtwagen met betonmix en hadden daarom honderden liters water bij ons."

Het was geen overbodige luxe dat de mannen begonnen te blussen. "Toen we stopten, was het nog een klein rookpuimpje, maar toen we de waterslang eruit hadden was het al een behoorlijk fik geworden in de berm. Het gras langs de kant staat hoog en is erg droog, dan gaat het dus hard."



Rijkswaterstaat kwam de mannen aflossen, zodat ze weer door konden rijden.  


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.