Leraar (28) ontslagen om relatie met leerlinge (15)

6 juli 2018 om 15:28
nl
Het Baanderherencollege in Boxtel heeft een docent de laan uitgestuurd. De man was betrokken bij een vechtpartij die vorige week plaatsvond op de school. Die zou verband houden met een relatie tussen de docent en een 15-jarige leerlinge.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Volgens de advocaat  van de ouders van het meisje kwam de relatie tussen haar en de economieleraar aan het licht toen de ouders erachter kwamen dat de twee bij elkaar waren in Tilburg. Dat verklaarde de advocaat in het BD. De twee zouden sinds april een seksuele relatie hebben. 

De vader van het meisje kwam vorige week verhaal halen op de school en toen liep het uit de hand. De vader werd naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Daarnaast vond er een aanhouding plaats. Intussen zit niemand meer vast. 

Non-actief
Ouders, verzorgers en leerlingen zijn dezelfde dag nog via twee brieven op de hoogte gebracht van het 'vervelende incident'. Hierin stond onder meer dat de medewerkers van de school 'geschrokken zijn' en dat er alles aan wordt gedaan om leerlingen een 'prettige leeromgeving' te blijven bieden. 

Vrijdagmiddag liet de school de ouders per brief weten dat er inmiddels 'maatregelen zijn genomen' en dat de betrokken docent 'na de zomervakantie niet meer naar de school zal terugkeren'.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.