'Ik ga mijn shirt niet meer wassen', jonge fans scoren handtekening van Wesley Sneijder in Mill

MILL - Voor even staat Mill volop in de voetbalschijnwerpers. Wesley Sneijder is met zijn club Al-Gharafa neergestreken in het dorp. De topvoetballer gaat elke dag te voet of met de fiets naar de velden van RKSV Juliana. Voor fans de ultieme kans om hun held te ontmoeten. En voor gastheer André Bussemaker de kans om 'even met hen te buurten'.

Al ruim twaalf jaar zet Bussemaker zich in voor zijn cluppie. De 52-jarige vrijwilliger komt al vanaf zijn negende bij Juliana. 

De tekst gaat door onder de video.

[video:2806246]


'Gewoon mee buurten'
Elke zomer komen grote clubs trainen in Mill. André is er om ze op te vangen. "Ik zorg dat ze overal terecht kunnen en van de faciliteiten gebruik kunnen maken. En ik zorg ervoor dat ze rustig kunnen trainen. Dat gaat eigenlijk allemaal vanzelf."

André voelt zich heel vereerd. "Sneijder is toch wel de grootste naam die hier tot nu toe is geweest. Ik vind het mooi. Normaal zie je ze altijd op tv en nu kun je er gewoon mee buurten."

De weg blokkeren
Daan en Luc, beide 9 jaar oud, staan met een zwarte stift in de aanslag. En wat als Sneijder geen handtekening op hun shirts wil zetten? "Dan gaan we gewoon voor hem staan en blokkeren we de weg", lachen ze. Stiekem vinden de jongens uit Haps het best spannend om Sneijder 'in het echt' te zien. 

Dat geldt ook voor de vader van Luc, Berry Jacobs. "Mijn jongens wilden graag naar Wesley Sneijder en ik vind het zelf ook bijzonder om hem te zien. Zo vaak komt hij niet in de buurt."

LEES OOK: Wesley Sneijder op trainingskamp in... Mill: 'Hij gaat met iedereen op de foto'

Sneijder laat zijn fans zaterdagmorgen even in spanning. Maar na een half uur wachten verschijnt hij dan eindelijk. Lekker Hollands, op de fiets. Het lukt Luc en Daan om een handtekening te scoren. Hun geluk kan niet op. "Ik ga mijn shirt niet meer wassen", aldus een trotse Luc. 

Oefenwedstrijden
Tijdens de trainingsperiode in Nederland speelt de club uit Qatar verschillende oefenwedstrijden. Zo speelt Al-Gharafa op dinsdag 17 juli in Oss tegen TOP Oss. De wedstrijd wordt gespeeld in Herpen, op sportpark De Wilgendaal. De aftrap op het veld van voetbalclub Herpinia is om 17.30 uur.

Meer over dit onderwerp:
MILL RKSV MILL WESLEY SNEIJDER AL-GHARAFA VOETBAL
Deel dit artikel: