'Schietpartij in Best ontstond na ruzie over 70 euro, Jos M. moet linkerarm missen'

BEST - De schietpartij in een huis in Best vorige maand ontstond na een ruzie over 70 euro. Dat verklaart Mark Nillesen, advocaat van verdachte Jos M., aan het Eindhovens Dagblad. Hij is die avond neergeschoten met een hagelgeweer en moet nu zijn linkerarm missen.

Jos M. (30) ging die maandagavond samen met zijn schoonvader (53) naar het huis aan de Melde om een geleend bedrag van 70 euro terug te krijgen. Volgens Nillesen escaleerde de situatie enorm. Er ontstond een ruzie en zijn cliënt werd door meerdere kogels geraakt. De loop van het hagelpistool was afgezaagd.

De schoonvader wist het wapen van de bewoner af te pakken en sloeg hem hiermee. Daarna zijn de twee mannen gevlucht met een auto. Jos M. werd een kilometer verder gevonden op straat en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De schoonvader was op dat moment nergens te bekennen. Twee dagen later meldde hij zichzelf op het politiebureau.  

LEES OOK: Derde verdachte opgepakt voor schietpartij Best

Steekpartij
Jos M. is een bekende van de politie. Hij ligt in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Volgens Nillesen was het kantje boord, omdat hij erg veel bloed had verloren. Ook de andere twee mannen zitten nog vast, weet het ED. Eind juni werd bekendgemaakt dat Jos M. nog zeker negentig dagen vast moet zitten. Hij wordt ervan verdacht in de woning gestoken te hebben. De advocaat spreekt dat tegen.

Het Openbaar Ministerie wilde niet reageren. Een woordvoerder gaf aan dat het een lopend onderzoek is, waar nog niks over gezegd kan worden.

Meer over dit onderwerp:
SCHIETPARTIJEN BEST MARK NILLESEN
Deel dit artikel: