Toch geen 15 arbeidsmigranten in één huis in Waalwijk: 'Fijn dat het zo afloopt'

8 juli 2018 om 17:20
nl
De gemeente Waalwijk geeft toch geen vergunning af om vijftien arbeidsmigranten in een tussenwoning aan Het Fort te huisvesten. De vergunning die eerder door de gemeente is afgegeven, is weer ingetrokken.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Buurtbewoners startten een petitie om de verleende vergunning weer in te trekken, maar volgens de gemeente kon dat niet. Een bezwaarcommissie die zich onlangs gebogen heeft over de vergunning, heeft nu laten weten dat wel degelijk de vergunning weer ingetrokken kan worden als de omstandigheden veranderen. 

Volgens wethouder Eric Daandels moet er een nieuwe vergunning aangevraagd worden en dan kunnen er maar maximaal vijf migranten in het huis ondergebracht worden. 

Overlast
De buren hebben veel overlast ervaren van de migranten. 15 mensen produceren meer geluid en afval dan de gezinnen waar de huizen en de buurt op berekend is. Ook zijn er wat incidenten geweest waarbij de politie betrokken was. De buurtbewoners vinden het niet erg dat er arbeidsmigranten in de wijk wonen, maar vijftien in één huis, dat zijn er teveel.

De migranten zelf zijn zich van geen kwaad bewust. Lucas uit Polen woont nu drie weken in de woning. Hij vertelt dat hij vooral bezig is met werken "En als ik thuis kom, rust ik uit. En dan ga ik de volgende dag weer werken." De vijftien mannen zijn niet alleen huisgenoten, maar ook collega's, Ze werken in ploegendiensten, waardoor er steeds maar maximaal 6 mannen tegelijk in het huis zijn, aldus Lucas.

'Het resultaat telt'
Buurvrouw Marissa Heeren is blij met de uitspraak, maar ze vindt het jammer dat ze het uit de media moet vernemen. "Maar het maakt eigenlijk ook niet uit, het resultaat telt", zegt ze opgetogen. "We hebben er genoeg energie ingestopt. Fijn dat het zo afloopt."

Daandels kon nog niet zeggen wanneer de vijftien migranten uit het huis weg moeten zijn. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.