Quad van realityster Nicky Zouwer betrokken bij dodelijk ongeval A2: 'Het is verschrikkelijk'

DEN BOSCH - De quad die zondagavond betrokken was bij het dodelijke ongeval op de A2 bij knooppunt Empel, was door realityster Nicky Zouwer uitgeleend aan kennissen. Dat bevestigt hij desgevraagd aan Omroep Brabant. “Wat er is gebeurd, zal ik altijd met me moeten meedragen.”

Zouwer, bekend van het programma Oh Oh Daar Gaan We Weer, een vervolg op Oh Oh Cherso, lag zondagavond al te slapen toen hij werd gebeld door de moeder van een van de slachtoffers. Er was een ernstig ongeluk gebeurd met zijn quad. Bij het ongeval kwam een 31-jarige man uit Den Bosch om het leven. Een man (27) uit Rosmalen raakte zwaargewond. 

Uitgeleend
De slachtoffers zijn kennissen van Zouwer. Ze hadden zijn quad voor een dagje geleend. “Als ik mijn quad zelf niet gebruik, leen ik die wel vaker uit. Het was lekker weer, dan kun je er lekker mee toeren.”

Maar wat een mooi ritje moest worden, eindigde in een verschrikkelijk drama. Net voor de Maasbrug sloeg de quad door nog onbekende oorzaak over de kop. “Een vriend van me die er een paar auto’s achter reed, heeft nog eerste hulp verleend”, vertelt Zouwer. 

Over het type voertuig bestaat enige onduidelijkheid, maar volgens Zouwer gaat het wel degelijk om een quad en is het geen trike. Je mag de quad besturen als je in het bezit bent van een B-rijbewijs dat voor 2013 is behaald. Als dat niet zo is, mag je ook op de quad rijden als je een motorrijbewijs hebt. Een helm is volgens Zouwer niet verplicht, het dragen van een gordel wel. “Maar beide mannen hadden een helm op”, zo benadrukt hij. 

Buiten levensgevaar
Maandagochtend had Zouwer contact met de vrouw van de zwaargewonde man uit Rosmalen. “Ze vertelde me dat hij buiten levensgevaar is, maar hij moet nog wel een operatie ondergaan. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Dit zal ik altijd met me moeten meedragen. Mijn gedachten gaan uit naar de families.” Zouwer vertelde tegen SBS dat hij hoopt dat de man ooit weer kan lopen

Zouwer kreeg landelijke bekendheid vanwege zijn deelname aan het tv-programma 'Oh Oh Daar Gaan We Weer'. Hij komt uit Zoetermeer. 

Deel dit artikel: