Bijna ex-Miss Nederland Nicky Opheij komt met boek over haar (niet alleen rooskleurige) leven

EINDHOVEN - Nicky Opheij sluit haar jaar als Miss Nederland af met een boek: On a mission. “Ik wist dat ik op een goede manier een voorbeeld wil zijn voor jonge meiden. Op een gegeven moment kwam het boek naar boven, en toen wist ik, zo gaan we het doen.”

 

[video:2806966]

On a mission is geen thriller of roman. “Er staan 30 gezonden recepten in met voedingstips en daarnaast ook mijn verhaal van Hollands Next Topmodel naar Miss Nederland”, vertelt Nicky. Ze wil jonge meisjes laten zien dat het leven van miss of model niet zo ‘pictureperfect’ is als het lijkt.

Rozengeur soms ver te zoeken
“Er zit echt een verhaal achter de mooie foto’s en dat het echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het boek heeft echt de boodschap dat de jonge meiden goed voor zichzelf moeten zorgen. Omdat het ideaalbeeld van sociaal media eigenlijk helemaal niet zo ideaal is.”

Of Nicky met het boek ook het schrijftalent in zichzelf heeft ontdekt? “Nou nee, dat niet. Nederlands is niet mijn sterkste vak, maar ik kan wel goed praten dus dat scheelt.” De belangrijkste tip uit het boek is volgens Nicky dat meisjes zichzelf niet moeten vergelijken met anderen, maar vooral moeten kijken naar wie ze zelf zijn.

Meer over dit onderwerp:
NICKY OPHEIJ MISS NEDERLAND BOEKEN ON A MISSION