Joep en Rutger dupe van bomdreiging op Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Joep van den Boer uit Asten stond uren te wachten op Eindhoven Airport tot zijn vlucht naar Londen zou gaan. Uiteindelijk ging zijn vlucht ook niet meer maandagavond. De reden: een valse bommelding.

Joep zat bij de gate klaar voor vertrek, vlakbij de plek waar het vliegtuig naar Edinburgh zou vertrekken. Toen daar een briefje met een dreigement op werd gevonden, werd dat vliegtuig ontruimd.

Woont en werkt in Londen
Joep woont en werkt in Londen. Hij vreesde al snel dat hij niet in Engeland zou slapen. "Na de paspoortcontrole is alles afgesloten", zei hij. "Alleen de mensen die in het vliegtuig naar Edinburgh zaten, staan daar. Passagiers van de vluchten naar Londen en Oujda staan in de vertrekhal."

LEES OOK: Brief met bedreigende tekst in toestel Ryanair op Eindhoven Airport

Van den Boer was nuchter onder de situatie: "Als het zo is , dan is het zo en ga ik terug naar het mooie Asten." Vliegtuigen mogen niet meer vliegen na elf uur op Eindhoven Airport.

Vier vliegtuigen die op Eindhoven Airport waren geland, moesten wachten op het militaire gedeelte.

Rutger kwam uit Lissabon
Ook de vliegtuigen die landden op Eindhoven Airport ondervonden hinder van de bomdreiging. Rutger Bisschops zat in de vlucht uit Lissabon. Hij vertelde dat het toestel waarin hij zat, richting het militaire terrein werd gereden. "Daar moeten we wachten tot het veilig is", zei hij.

Zoon uit Praag
De inzittenden van het vliegtuig uit Praag moesten lang wachten voor zij naar de aankomsthal konden. Zij mochten in groepjes van tien het vliegtuig verlaten. Peter Snijders: "Mijn zoon heeft een uur moeten wachten. Maar er is geen paniek hoor. Ik heb lekkere koffie op."

 

Meer over dit onderwerp:
eindhoven airport, bommeldingen, ryanair
Deel dit artikel: