Brabant leeft mee met zuiderburen: België sneuvelt in de halve finale tegen Frankrijk

EINDHOVEN - Nog geen kilometer over de provinciegrens was 't lange tijd nagelbijten geblazen, maar helaas, onze zuiderburen zijn gesneuveld in de halve finale van het WK voetbal. De Fransen trokken met 1-0 aan het langste eind en hebben voor de derde keer in de historie de wk-finale bereikt.

Ook veel Brabanders zaten met een rood duivelshart voor de televisie. Bijvoorbeeld, en niet heel verrassend, de burgemeester van Baarle-Nassau, Marjon de Hoon. En in Sint-Michelsgestel was een heuse WK-party, incluis Belgen, aan de gang. Maar van de feeststemming aan het begin van de wedstrijd was halverwege de tweede helft niet meer heel veel over, nadat de Rode Duivels tegen een achterstand moesten aanstaren.


Uit een hoekschop van Antoine Griezmann kopte verdediger Samuel Umtiti in de 51e minuut raak. België haalde de WK-finale nog nooit. De vierde plaats in 1986 is vooralsnog de beste prestatie van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap.

Belgische spullen
Omdat wij Brabanders natuurlijk voor België waren, reden onze verslaggevers vandaag de hele dag door de provincie op zoek naar de RodeDuivelGekte in onze provincie. Af en toe sprongen ze ook over de grens. Ze zochten Belgen in Nederland die supporter van hun landenteam zijn. Collega Jacqueline Hermans was bij garage  d’n Bels in Eindhoven. 

De mannen daar voorzagen de hele wijk van spullen die onontbeerlijk zijn om in stijl naar de wedstrijd te kijken. Ze hebben de Nederlandse en Belgische nationaliteit en daar waren ze vandaag extra blij mee.

 

 


LEES OOK: De Belgen gaan naar de halve finale op het WK en Brabant viert het feestje mee

 

 

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
VOETBAL WK RUSLAND BELGIE FRANKRIJK RODE DUIVELS
Deel dit artikel: