Een dag cel voor seks met minderjarige

DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft vier mannen veroordeeld tot een celstraf van één dag en taakstraffen tot 220 uur voor seks met een minderjarig meisje. De mannen kwamen via een website in contact met een 17-jarig meisje dat zich aanbood voor seks. Het slachtoffer leek volgens de mannen veel ouder. Ze dachten dat het meisje minstens 19 jaar was.

Eerder eiste justitie celstraffen tot maximaal veertien maanden tegen de mannen. Eén verdachte is vrijgesproken. De mannen reageerden op een advertentie op internet waarop het meisje zich als 19-jarige prostituee aanbood. Ze hadden seks met haar in de auto.

Zielig verhaal
Verder verklaarden de mannen voor de rechtbank dat het meisje een zielig verhaal had. Zo zou ze te weinig liefde hebben gehad van haar ouders en hunkeren naar liefde. Ze dachten dat het meisje vrijwillig seks met hen had. De website waarop de advertentie stond is niet illegaal. Maar de leeftijd van meisjes die hun seksuele diensten aanbieden wordt niet gecontroleerd. 

Eerder hebben de mannen voor de rechtbank hun spijt betuigd en gezegd dat ze nooit seks zouden hebben gehad met het meisje als ze hadden geweten dat ze minderjarig was. De man die vrij is gesproken had geen seks met het slachtoffer. Hij was, nadat zijn relatie was verbroken, bang voor vrouwen, maar zocht wel contacten op internet. 

Aannemelijk

Normaal gesproken staan er hogere straffen op seks met minderjarigen. Maar de rechtbank acht het aannemelijk dat de mannen oprecht dachten met een volwassene van doen te hebben. Bij de strafbepaling houdt de rechtbank er ook rekening mee dat er meer drie jaar zit tussen het strafbare feit en de uiteindelijke rechtszaak. 

Meer over dit onderwerp:
PROSTITUTIE SEKSUEEL MISBRUIK RECHTSZAKEN
Deel dit artikel: