Doorrijder krijgt 4 maanden cel voor aanrijden wandelaar: 'Een ernstige mate van schuld'

10 juli 2018 om 15:48
nl
De automobilist die in november 2017 een wandelaar in Zeeland raakte en vervolgens doorreed, moet vier maanden de cel in. De rechtbank in Den Bosch maakte dinsdag de uitspraak bekend. De doorrijder mag bovendien dertig maanden niet autorijden. De man die werd aangereden, liep daar met zijn drie kinderen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Timo Arts uit Zeeland lag op 26 november 2017 even op bed, toen hij voor zijn deur plots een doffe klap hoorde. Drie jonge kinderen klopten op de deur van Timo en krijsten dat hun papa zojuist was aangereden. 

De 42-jarige vader liep met zijn kinderen in de berm van de Tweehekkenweg toen hij werd aangereden. De 56-jarige automobilist die de vader raakte, reed daarna door met zijn auto. Later werd hij thuis in Schaijk opgepakt.  

'Ernstige mate van schuld'
"Uit de ademanalyse is gebleken dat verdachte heel erg veel had gedronken", schrijft de rechtbank Oost-Brabant in de uitspraak. "Alles afwegende is er sprake van een ernstige mate van schuld van de verdachte."

Daar komt nog eens bij dat de dronken doorrijder al twee keer eerder is veroordeeld voor rijden onder invloed. "De verdachte was in meerdere opzichten een gewaarschuwd man", schrijft de rechtbank.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Afgescheurde kniebanden, beenbreuk, hersenkneuzing en afgebroken tanden
Het slachtoffer van het ongeluk heeft volgens de rechtbank een zware periode achter de rug. De 42-jarige vader had afgescheurde kniebanden, een beenbreuk, een hersenkneuzing en afgebroken tanden. Hij zat lange tijd in een revalidatiekliniek en heeft zijn studie niet kunnen afronden. 

Met de straf van vier maanden cel en dertig maanden niet autorijden hoopt de rechtbank dat de 56-jarige man uit Schaijk in de toekomst in ieder geval niet meer in herhaling valt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.