Kippenvel en tranen: Waalwijks bedrijf wint jarenlange strijd met Converse om namaakgympen

WAALWIJK - Bij Sporttrading Holland hangt deze dagen de vlag uit. Na een juridische strijd van bijna tien jaar won het bedrijf uit Waalwijk van gympengigant Converse, dat Sporttrading had beticht van het handelen in namaakgympen. ‘Dit gaat ze 100 miljoen euro kosten.’

Converse liet in 2009 beslag leggen op de voorraden van de Waalwijkse schoenenhandelaar. De beschuldigingen hadden desastreuze gevolgen. Een jaar later ging Sporttrading failliet en moest het een doorstart maken. 

De rechtbank in Breda oordeelde vrijdag echter dat die beslaglegging onterecht is geweest en dat Converse moet opdraaien voor alle voortvloeiende kosten. 

“Dat gaat ze honderd miljoen euro kosten”, zegt Sporttrading-eigenaar Ron Janssen. “Alleen al de rekening van de advocaten loopt al tegen de twee miljoen.” De proceskosten worden sowieso op Converse en de Nederlandse importeur, Kesbo, verhaald. "Daarnaast is er ook nog de emotionele schade."Gemengde gevoelens
“Direct na de beslagen van Converse draaiden de banken hun kredietkraan dicht en werden betalingen van onze afnemers stopgezet. Ons bloeiende bedrijf ging naar de knoppen”, reageert Janssen. “Toen ik van dit vonnis hoorde, kon ik mijn oren niet geloven. Het was een emotioneel moment voor iedereen. Ik had tranen in m’n ogen en kippenvel.”

“Toch ben ik ergens nog steeds kwaad. We zijn hier al zó lang mee bezig, en al die tijd werden we afgeschilderd als een stel criminelen. Ze hebben ons kapotgemaakt. Ik wil nog steeds genoegdoening, maar ja, zie dat maar eens te halen bij een bedrijf dat juridisch alle kanten op kronkelt. Dat zullen we de komende tijd moeten bekijken.”

Deel dit artikel: