Kiki kijken op tenniskamp: 'Ik had echt gehoopt dat ze de finale ging halen'

VELDHOVEN - Even niet zelf trainen op het tennis- en hockeykamp van Sportivity Service in Veldhoven, maar samen voor een groot scherm. Zo’n honderd kinderen volgden daar de kwartfinale van Kiki Bertens - die in Breda woont - op Wimbledon. "Die ander verdient het, maar ik had liever gehad dat Kiki had gewonnen natuurlijk."

De Bredase pakte de eerste set, maar strandde uiteindelijk. Tegenstander Julia Görges was met 1-2 in sets te sterk. "Ik ben best wel verdrietig. Ik had wel verwacht dat ze halve finale kon halen", zegt een jongetje. Het meisje dat naast hem zit, baalt ook. "Ik vind het heel jammer. Ik had echt gehoopt dat ze de finale ging halen. Ze is wel een groot voorbeeld voor me."

Een andere tennisster vond dat Bertens in de derde set 'minder begon te spelen'. Maar haar kamp laat ze er niet door verpesten. "Nee, we maken nog steeds heel veel plezier met elkaar."

[video:2807968]

LEES OOK: Wimbledon-droom is voorbij: Kiki Bertens strandt in kwartfinale

Voor eerst in elf jaar in kwartfinale
Dat Bertens in de kwartfinale stond was al een hele prestatie. Het was voor het eerst in elf jaar dat een Nederlandse tennisster dit haalde. “Ik vind haar forehand heel erg goed”, vertelt een deelnemer van het kamp. “Daar kan ze goed mee plaatsen.”

Toch is de tennisster niet voor iedereen op het kamp een voorbeeld. “Ik zou zelf geen Kiki willen zijn. Dan kun je niet normaal over straat lopen. Er zijn dan overal camera’s en paparazzi om je heen.”

[video:2807954]
Meer over dit onderwerp:
TENNIS VELDHOVEN KIKI BERTENS WIMBLEDON
Deel dit artikel: