Geen maatregelen parkeeroverlast Galderse Meren: 'Kom maar met de fiets'

BREDA - De gemeente Breda neemt nog geen extra maatregelen om de parkeeroverlast bij de Galderse Meren in Breda te bestrijden. Het gaat volgens het college al beter sinds er extra personeel wordt ingezet om auto’s naar de juiste parkeerplekken te wijzen of terug te sturen. Extra maatregelen zouden nu niet nodig zijn. Als de overlast weer toeneemt, wordt de situatie opnieuw 'kritisch bekeken.'

In de eerste week van juli liep de situatie bij de recreatieplas volledig uit de hand. De zes parkeerplaatsen waren overvol, waardoor zwemmers hun auto langs de kant van de weg zetten. Sommige bewoners van de naburige Rijsbergsebaan konden nauwelijks van hun oprit af.

Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) en medewerkers van beveiligingsbedrijf Scorpions Security werden in sommige gevallen bedreigd toen ze mensen naar huis wilden sturen omdat het parkeerterrein vol was.

Fietsen
Het Bredaas college besprak de problemen bij een vergadering. “Tijdens warme dagen zien we een grote druk op het recreatiegebied de Galderse Meren. We proberen de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden, helaas lukt dit niet op de drukste dagen van het jaar.” 

De genomen maatregelen waarbij extra personeel ingezet wordt, moeten voorlopig afdoende zijn. “Wij roepen bezoekers op om op drukke dagen misschien vaker de fiets te kiezen. Hiermee ben je sneller op de plaats van bestemming dan je auto ver weg parkeren en vervolgens een stuk te moeten lopen. Geweld tegen overheidsmedewerkers en particuliere beveiligers is in alle gevallen ontoelaatbaar en nooit te accepteren.” 

Meer over dit onderwerp:
GALDERSE MEREN ZOMER ZWEMMEN PARKEREN