Willem II haalt 'moderne linksback' James McGarry op in Nieuw-Zeeland

TILBURG - James McGarry heeft woensdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract voor de komende twee seizoenen bij Willem II. Met de twintigjarige Nieuw-Zeelander haalt de Tilburgse club een zelfverzekerde linksback met aanvallende intenties binnen.

De twintigjarige verdediger trainde al een paar dagen mee in Tilburg voor hij zijn contract ondertekende. “Om eerlijk te zijn is het tot nu toe geweldig. De sfeer binnen de club én binnen de selectie is goed. De trainingen zijn intens. De jongens moeten zo fit mogelijk worden, daar werkt iedereen hard voor.”

Het doel van McGarry is duidelijk. “Iedere speler die naar een club komt, wil spelen. Dat is ook mijn doel. Ik wil het logo, de fans en de club goed vertegenwoordigen. In de voorbereiding ga ik hard werken, ik wil de coach leren kennen en zijn manier van spelen leren kennen. En dan ga ik vechten voor een plaats in het elftal.”

 

 

Moderne linksback
McGarry komt over van Wellington Phoenix, een club die actief is in de Australische competitie. Met het aantrekken van de jeugdinternational heeft Willem II een ‘moderne linksback’ aangetrokken. “Eigenlijk is de linksbackpositie gewoon een extra aanvallende positie. Ik ben ook een aanvallende linksback. Als kind speelde ik ook linksbuiten. Ik wil kansen creëren, doelpunten maken.”

“Maar ik snap ook dat je als linksback goed moet verdedigen”, vervolgt McGarry. Zichzelf vergelijken met een andere linksback is lastig, maar Real Madrid-speler en Braziliaans international Marcelo is wel een voorbeeld. “Er zijn veel goede linksbacks. Ik kijk graag naar de topspelers op die positie, zoals Marcelo. Ik hou ervan om hem te zien spelen. Zeker op het WK was hij ‘amazing’.”

Verhuizing
Van Nieuw-Zeeland naar Nederland, het is een flinke overstap. McGarry heeft er geen moeite mee, tot nu toe bevalt het allemaal wel. “Ja, tot nu toe is het geweldig. Het is hier vergelijkbaar met mijn geboorteplaats. Dat is wel cool.”

In eigen land werkte McGarry samen met Darije Kalezic, voormalig speler van RKC en FC Den Bosch. “We hebben het eigenlijk niet echt veel over voetbal in Nederland gehad. Maar ik kende Willem II al wel. Ik kijk graag voetbal. Maar het is niet zo dat ik aan de andere kant van de wereld veel wedstrijden van deze club gezien heb. Dat niet.”

Meer over dit onderwerp:
VOETBAL JAMES MCGARRY WILLEM II TILBURG
Deel dit artikel: