'Er zat een vieze oude man aan me', justitie wil voorwaardelijke cel voor misbruik minderjarigen

DEN BOSCH - Een oud-paardenhouder uit Son en Breugel die van seksueel misbruik wordt verdacht hoeft, als het aan justitie ligt, niet de gevangenis in. Justitie eist wel een voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 200 uur. De 78-jarige man heeft een verzwakte gezondheid en heeft ook last van claustrofobie. Dat werd woensdag bekend tijdens de rechtszaak in Den Bosch.

In 2015 en 2016 zou de man meerdere meisjes hebben misbruikt. Bij een van hen geeft hij dat toe. Hij zou haar geslachtsdelen hebben aangeraakt en zij moest die van hem vastpakken. Het meisje verklaarde dat het veel vaker is gebeurd dan dat W. aangeeft. 

 

De rechter vroeg zich af of er geen sprake kan zijn van machtsmisbruik. W. had veel paarden en hij vond het fijn als daar op gereden werd. Veel meisjes hoefden daar maar weinig voor te betalen. Maar soms wilde hij daar wel wat voor terug. 

'Vieze oude man'
Twee van de drie slachtoffers waren vandaag in de rechtbank aanwezig. De advocaat van een van hen las een slachtofferverklaring voor. Daarin werd duidelijk dat ze nog erg veel last heeft van wat er is gebeurd. "Ik schaam me voor mijn familie. Er heeft een vieze ouwe man aan me gezeten." W. huilde toen de rechter hem om een reactie vroeg. 

De officier van justitie eiste een in haar ogen lage straf. "Normaal gesproken is het in deze zaken duidelijk. Een celstraf. Maar de gezondheid van meneer en zijn claustrofobie zorgen ervoor dat ik toch een voorwaardelijke celstraf eis en een werkstraf van 200 uur."

NASCHRIFT REDACTIE:
Omroep Brabant is woensdag gebeld door Manege Sonniushof uit Son en Breugel. Zij vinden het erg vervelend dat ten onrechte de link zou kunnen worden gelegd met hun manege. Manege Sonniushof heeft niets met deze zaak te maken. 

Deel dit artikel: