Schietpartij in Best leidt tot wapen- en drugsvondst, huis zes maanden gesloten

BEST - Een huis aan de Melde in Best, waar op vier juni een schietpartij plaatsvond, blijft zes maanden gesloten. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. Aanleiding is de vondst van verschillende wapens en een handelshoeveelheid drugs. Een bewoonster was tegen een besluit van de burgemeester om het pand te sluiten in beroep gegaan, maar krijgt geen gelijk. Bij de schietpartij raakten twee mannen gewond.

Direct na de schietpartij, die zou zijn ontstaan door een ruzie over zeventig euro, werden meerdere wapens in het huis gevonden. Een van de bewoners, die met een hoofdwond werd aangetroffen, werd naar het ziekenhuis gebracht en ook aangehouden. Diezelfde dag werd in de buurt ook een andere gewonde man gevonden. Ook deze man werd aangehouden, net als een derde verdachte die was gevlucht.

Vier dagen later vond de politie tijdens een huiszoeking onder andere vier vermoedde vuurwapens, vijf boksbeugels, een grote hoeveelheid kogels en de drugs. 

LEES OOK: 'Schietpartij in Best ontstond na ruzie over 70 euro, Jos M. moet linkerarm missen'

Sluiten
Na die tweede vondst besloot de burgemeester om het huis te laten sluiten. De vrouw van de aangehouden man tekende protest aan bij de rechter tegen dit besluit. Een van haar argumenten was dat er te weinig rekening is gehouden met de effecten op haar achtjarige zoontje. Maar volgens de rechter is de vondst in het huis ernstig genoeg om het belang van de ordehandhaving zwaarder te laten wegen dan dat van het gezin. 

Meer over dit onderwerp:
SCHIETPARTIJEN RECHTSZAKEN DRUGS WAPENS SLUITINGEN
Deel dit artikel: