Dronken Roosendaler die vader en zoontje aanreed vindt straf veel te hoog

MIDDELBURG/ROOSENDAAL - De 47-jarige man uit Roosendaal die in oktober in Middelburg een vader en zoon aanreed, gaat in hoger beroep tegen zijn straf. Dat meldt Omroep Zeeland. Maandag werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Ook kreeg hij een rijontzegging van vijf jaar. De straf is drie keer zo hoog als de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechtbank verwijt de man roekeloos rijgedrag. Daar kan de Roosendaler zich niet in vinden en gaat daarom in beroep. Zijn advocaat heeft tegen Omroep Zeeland gezegd dat het nog maanden kan duren voordat het hoger beroep wordt behandeld.

LEES OOK: Drie jaar cel en vijf jaar rijbewijs kwijt voor Roosendaler die vader en zoon aanreed in Middelburg

Dronken
Vader Jeppe (41) en zoontje Mees (6) fietsten op vrijdag 13 oktober op de Langevieleweg in Middelburg. De Roosendaler, die dronken was, reed het duo aan toen ze de weg overstaken. Volgens getuigen reed de verdachte veel te hard en aan de linkerkant van de weg. 

Het kindje werd na het ongeluk met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Leiden gebracht. De vader moest met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ze liepen beiden botbreuken en hersenletsel op.

Eerder veroordeeld
De Roosendaler werd na het ongeluk aangehouden. Hij is al eerder veroordeeld voor dronken rijden en kreeg ook al een keer tbs opgelegd voor een misdrijf.

Meer over dit onderwerp:
MIDDELBURG VERKEERSONGEVALLEN RECHTSZAKEN
Deel dit artikel: