Een ongeluk, een brand, een zwaargewonde man en vier verweesde katten: droevig verhaal in Lieshout

LIESHOUT - Een ongeluk, een brand, een zwaargewonde man en vier verweesde katten. Je bedenkt het niet maar toch zijn dit de vier ingrediënten van een droevig verhaal dat zich de afgelopen maanden in Lieshout afspeelde.

Een hoogbejaarde man werd enige tijd geleden zwaargewond bij een ongeval. Terwijl hij in het ziekenhuis van de klap herstelde brandde zijn huis af. De man is nu herstellende, maar hij zal niet meer naar zijn huis terug kunnen keren. Het  is totaal verwoest.

De man is nu in goede handen van verzorgers, maar zijn kattenfamilie is aan haar lot overgelaten. Die dieren waren aanloopkatten die door de zwaar getroffen man werden verzorgd. Ze zwerven nog steeds rond het afgebrande huis.

Buren zorgen goed
Buren zorgen nu zo goed en zo kwaad als het gaat voor de dieren, maar dat kan niet zo blijven. Omdat de katten niet zijn gesteriliseerd komen er geheid nestjes.

De buren hebben de Dierenambulance gevraagd de dieren te vangen, maar die komt niet want die is er alleen voor noodgevallen. De dierenasiels zitten nu allemaal vol, dus dat is geen optie.

Daarom is een buurvrouw samen met dierenkliniek Lieshout op Facebook een actie begonnen om opvangadressen voor de katten te vinden. Wie de katten een warm en veilig thuis kan geven kan een e-mail sturen naar carin@dierenklinieklieshout.nl.


De poezen zijn het buitenleven gewend maar ze komen heel graag binnen, bijvoorbeeld bij de overburen. Ze zijn nog niet zindelijk, maar dat is in korte tijd te leren. Ze moeten natuurlijk nagekeken worden door een dierenarts en ze moeten worden gesteriliseerd.

Super lief
De vader van het stel is een rood-wit katertje. Hij is super lief voor zijn knappe vrouwtje en enorme knuffelkont en ook wel een beetje showpikkie. 

Moeder is een lapjeskat.  Ze wordt ook graag aangehaald en loopt altijd gezellig kletsend mee tot aan de stoep. Ze is ook heel intelligent. Ze snapt al precies waar ze moet stoppen en luistert netjes als je haar terugstuurt. 

Ze hebben samen twee witte kittens die al heel nieuwsgierig worden. En dat is dus riskant aan een drukke weg. 

Meer over dit onderwerp:
LIESHOUT KATTEN
Deel dit artikel: