De varkens van boer Bas rollen in de beste modderpoel van Nederland

RUCPHEN - De varkens van Bas Antonissen uit Rucphen zijn echte bofkonten. De knorrende dieren hebben namelijk de beschikking over de beste modderpoel van Nederland. Wakker Dier overhandigde donderdagmorgen een bokaal en flinke bos bloemen aan de gelukkige winnaar.

De modderpoel van boer Bas wordt regelmatig gevuld. Het is namelijk droog en het water verdampt snel. Als de poel gevuld is mogen de varkens erin. En dat is genieten. Varkens zweten namelijk niet en doordat het water verdampt op hun huid koelen ze af.

De tekst gaat door onder de tweet.

Blij met de titel
Wakker Dier gaat ieder jaar op zoek naar de mooiste modderpoel. In de finale versloeg boer Bas een varkensboerderij uit Elshout. Hij is blij dat hij de titel gewonnen heeft.

De tekst gaat door onder de tweet.

Wie net zo blij is als de boer en zijn varkens, is Valeska Hovener van Wakker Dier. De dierenorganisatie wil met de jaarlijkse prijsuitreiking aandacht vragen voor het welzijn van varkens in de veehouderij. Boer Bas is met zijn modderpoel een lichtend voorbeeld voor anderen.

De tekst gaat door onder de tweet.

Per toeval
De modderpoel van Bas ontstond eigenlijk per toeval. Toen de regenpijp van de schuur kapot was, liep het water het land op. De varkens vonden de poel die ontstond zo lekker, dat hij het maar zo liet. Bas haalde de hele dakgoot eraf zodat de poel groter werd. Met hun gegraaf en gespartel hebben de varkens de poel gevormd tot hoe hij er nu uitziet.

De tekst gaat door onder de video.

Wil je zelf naar de rollende varkens in de modderpoel kijken? Dat kan zaterdagmiddag 21 juli. En misschien mag je dan zelfs wel even tussen de varkentjes in gaan liggen.

Meer over dit onderwerp:
VARKENS RUCPHEN MODDERPOELEN BOEREN BAS ANTONISSEN
Deel dit artikel: