Stoere Eindhovense politie- en brandweermannen met een héél klein hartje

EINDHOVEN - Bikkels zijn het. Ze rennen brandende gebouwen in en razen tijdens een achtervolging als het moet met 180 kilometer per uur over de snelweg. Maar donderdag bleek in het Genderpark in Eindhoven dat brandweermannen en politieagenten niet alleen stoer maar ook gevoelig zijn. Wat een lief, klein baby eendje al niet losmaakt.

Het baby eendje zat gevangen onder een van de 'overlopen' in het Genderpark in Eindhoven. Volgens Jessie Barend uit Eindhoven zat het beestje daar al sinds zondag vast. "De afgelopen dagen hebben verschillende mensen geprobeerd het diertje te bevrijden, maar dat lukte lang niet."

Het waterschap was donderdagmiddag bezig met de reddingsactie, die uiteindelijk slaagde.

Het probleem heeft zich vorig jaar ook al voorgedaan. Daarom heeft het Waterschap nu beloofd na de redding van het eendje voor een structurele oplossing te zorgen. Zodat er geen eendjes of andere dieren meer vast komen te zitten onder de overlopen in het park. 

En de stoere brandweermannen en politieagenten? Die hebben hun best gedaan en geprobeerd het eendje op haar gemak te stellen. Precies zoals je dat ook bij baby's doet: door er heel zachtjes tegen te praten. Kleine hartjes...

 

 

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN GENDERPARK BRANDWEER EENDJES
Deel dit artikel: