Waar gaat Djayden heen in die gigantische limo met loeiende sirenes?

NULAND - De gigantische limo kan net door de straat waar de zevenjarige Djayden woont in Nuland. Voorop rijden twee motoragenten van de politie er achteraan nog een politiewagen. De sirenes staan aan. Het is allemaal voor Djayden die maanden in het ziekenhuis doorbracht vanwege een hersentumor.

De Stichting Kanjer Wens regelde deze opvallende lift voor het ventje dat op al het sirenegeweld is afgekomen. Zijn handen drukte hij tegen zijn oren, want eigenlijk houdt hij niet zo van herrie.

 

[instagram:https://www.instagram.com/p/BlIqbNonL9m/?taken-by=wijkagent_erik_denbosch]


"De halve straat stond buiten", vertelt moeder Mariska vanuit de witte limousine. "Djayden mocht even op de motor zitten en zelf de sirenes bedienen. Toen ging het meteen een stuk beter met hem."

Geen idee
Ze gaan met het hele gezin twee dagen weg met de limo XL. "Dat is ook meteen het enige wat ze weten", zegt organisator Peter Visser van Stichting Kanjer Wens. Peter bezocht regelmatig Djayden toen hij in het ziekenhuis lag. "We hebben ook uitgebreid met hem gesproken. Over zijn hobby's en wensen. Voor ons was het toen snel duidelijk waar we hem een onvergetelijk plezier mee konden doen."

Het enige wat Peter kwijt wil, is dat het een tweedaagse verrassing is en dat ze vannacht zullen overnachten in een hotel in Brussel. Het hele gezin; moeder, vader en grote zus mogen mee. Ook zij weten echt van niks. "We wisten dat we deze twee dagen vrij moesten vragen op ons werk, maar verder hebben we geen idee", vertelt moeder enthousiast.

Even iets anders
De Stichting Kanjer Wens verzorgt onvergetelijke uitjes en ontmoetingen voor kinderen die ernstig ziek zijn. Met Djayden gaat het na het ontdekken van de hersentumor een jaar geleden gelukkig beter . Op de laatste scan is er niks meer van de tumor te zien. Hij zit nog wel in een rolstoel. "Of hij ooit weer kan lopen, is voor iedereen de vraag. Dit uitje laat dat soort zorgen even vergeten en dat is geweldig", sluit moeder af.

 

 

Meer over dit onderwerp:
STICHTING KANJER WENS NULAND DJAYDEN
Deel dit artikel: