Frisse gazonnetjes en groene akkers, beregeningsbedrijven doen goede zaken

DUSSEN - Beregeningsbedrijven hebben het razend druk tijdens deze droogte. Niet alleen de regeninstallaties op de boerenakkers draaien overuren ook de automatische sprinklers in de tuinen sproeien er lustig op los.

Abemec BV, met vestigingen in heel onze provincie, levert al jaren slangen, pompen en alles wat boeren nodig hebben om hun land te voorzien van water. "Boeren willen het liefst alles vandaag bestellen en gisteren in huis hebben. De monteurs en verkopers hebben op het moment hun handen vol om alle klanten te helpen", aldus Tim Hurks van de vestiging van het bedrijf in Rijsbergen.

Even geen vakantie
Bij DVC beregening in Dussen zijn ze gespecialiseerd in automatische sproeisystemen voor particulieren. Volgens directeur Dick Culenborg is het nu echt alle hens aan dek: "Je moet toch service verlenen. We rijden met heel veel busjes rond om overal de boel werkend te houden. Ik heb eigenlijk ook al een week vakantie maar ik kan nog niet weg."

"Voor de boeren is het niet leuk want beregenen kost geld maar voor de mechanisatiebedrijven is het natuurlijk een prettig inkomen", aldus Hurks van Abemec BV. Dick Culenborg valt hem bij: "Dit is ook wel weer leuk. Je merkt dat je belangrijk gevonden wordt omdat ze je nu nodig hebben."

Deel dit artikel: