Een brug te smal op de Broekkant in Lage Mierde

LAGE MIERDE - De gemeente Reusel-De Mierden is over de brug gekomen, maar de situatie op de Broekkant in Lage Mierde is er nauwelijks beter op geworden. Die geluiden hoor je tenminste in het dorp. De Broekkant gaat deels, via een bruggetje, over de Reusel en daar zit juist de bottleneck. Het weggedeelte dat hier versmald is, is namelijk in de lengte aangepast, maar het blijft (te) krap. Auto’s kunnen zo makkelijk beschadigd worden.

Volgens wethouder Peter van de Noort ligt het toch iets anders. Het verkeer wordt volgens hem op tijd gewezen op de gewijzigde situatie, doordat stalen paaltjes zijn vervangen door flexibele exemplaren. Verder zijn er 'schriklijnen' aangebracht. Van de Noort: “We hopen dat het verkeer hierdoor rustig gaat rijden.” 

[video:2809755]Versmalling tegen zwaar verkeer

Het bruggetje werd in het voorjaar versmald. Dat moest voorkomen dat vrachtwagens en zware landbouwvoertuigen er gebruik van zouden maken. De aanpassing, over een meter of zes, was echter zo rigoureus dat automobilisten wel erg secuur moe(s)ten rijden om geen schade op te lopen. 

Dat lukte niet iedereen, want in mei reed een auto zich vast in de verkeerssluis. Een takelwagen moest er aan te pas komen om het voertuig los te maken.

LEES OOK: Dit keer is de versmalde brug toch echt te smal, auto rijdt zich klem

'Fietsers hebben ook ruimte nodig'
Volgens Van de Noort was de brug breed genoeg, zei hij in juni. Inmiddels is de situatie toch onder handen genomen. “Van dat stuk hebben we een paar meter afgehaald en we hebben maatregelen genomen om de attentie te verhogen. 

Aan de breedte doen we echter niks. We willen gewoon voorkomen dat zwaar verkeer over die brug rijdt. Daar is die weg niet op berekend. Bovendien hebben fietsers ook ruimte nodig”, legt Van Noort uit.

De gemeente heeft gekozen voor een soort van gulden middenweg, maar, zo laat de wethouder ook weten, ze staat open voor opmerkingen en ze blijft de situatie elke dag in de gaten houden. En dat is hard nodig, blijkt uit reacties op Facebook. "En wat schieten we daar mee op, de breedte was het probleem", zo laat iemand weten.  Je kunt er lang en breed over hebben: het zal niet meevallen om het iedereen naar de zin te maken.

Meer over dit onderwerp:
LAGE MIERDE PETER VAN DE NOORT BRUGGEN