Een toren bouwen van olifantenpoep is best lastig: ‘Het valt steeds uit elkaar’

MIERLO - Het was vrijdag een smerig zaakje in Dierenrijk in Mierlo, er waren namelijk de Viespeukendagen. De hele dag konden de kids glijden door een modderbaan, insecten eten en torens bouwen met olifantenpoep. Olifantenpoep? Ja, olifantenpoep.

Een hele dag vies worden zonder dat papa en mama daar boos over kunnen worden? Dat hoefde je veel van de aanwezige kinderen niet twee keer te zeggen. En hoewel je zou denken dat olifantenpoep zelfs de geharde smeerkezen even laat terugdeinzen, leek niets minder waar. Het was zelfs een van de meest populaire onderdelen, vertelt Chantal Ermers van het Dierenrijk. “Je mag daar poep aanraken, dat kan bijna nooit.”

Best moeilijk
Maar een toren bouwen van olifantenpoep blijkt nog iets lastiger dan je zou denken. “Het is best moeilijk”, zegt een van de torenbouwers. “Het valt steeds weer uit elkaar. Je moet het in de gaten houden.” Moeilijk of niet, zijn toren van 67 centimeter haalde wel meteen het record.

Een andere bouwer heeft de smaak ook al goed te pakken gekregen. Hij is van plan om thuis ook torens te bouwen. “Ja, in de tuin. Dan lenen we een olifant.”

Populair
“Het bindt kinderen dat ze lekker vies kunnen worden”, verklaart Ermers de populariteit van de viespeukerij in haar park. “Maar ik denk dat als het park straks dichtgaat er ook wel een paar volwassenen die hier werken een rondje over de modderbaan gaan.”

 

omroepbrabant

Je zou denken dat olifantenpoep zelfs de meest geharde smeerkezen even laat terugdeinzen, maar tijdens de Viespeukendagen in @dierenrijknuenen bleek niets minder waar. Een toren bouwen van de uitwerpselen van een olifant was er zelfs één van de meest populaire onderdelen. Al bleek het nog een hele opgave om er daadwerkelijk een toren van te fabriceren. “Het is best moeilijk”, zegt een van de torenbouwers. “Het valt steeds weer uit elkaar. Je moet het in de gaten houden.” Moeilijk of niet, zijn toren van 67 centimeter haalde wel meteen het record. #brabant #onsbrabant

 

Meer over dit onderwerp:
NUENEN DIERENTUINEN DIERENRIJK VIESPEUKENDAGEN