Hond opgesloten in warme auto, politie tikt raampje in en Dierenambulance neemt hond mee

DRIMMELEN - De Dierenambulance heeft zondag een hond meegenomen die zat opgesloten in een warme auto. De wagen stond geparkeerd op de parkeerplaats van Beachclub Puur in Drimmelen. Door de warmte was de stafford flink vermoeid.

Bezoekers van de strandtent zagen de hond in een auto zitten. Het beestje was flink verzwakt door de hitte. De politie werd ingeschakeld en die besloot om een raampje van de auto in te slaan. 

De agent gaf de hond wat water door het kapotgeslagen raampje. Vervolgens werd de bulterriër uit de hete wagen bevrijd en in de schaduw gezet. Het baasje van de hond werd omgeroepen in de beachclub en over het nabijgelegen strandje, maar de eigenaar kwam niet opdagen.

Dierenambulance neemt hond mee
De politie besloot toen om de Dierenambulance op te roepen. Zo rond drie uur 's middags werd de hond meegenomen naar het dierenasiel. De man had zijn stafford in de auto opgesloten omdat honden op het strandje in Drimmelen niet zijn toegestaan.

Het is zeker niet de eerste keer dat de politie een hond moet bevrijden uit een warme auto. Politie Dongemond laat via Facebook weten dat het voor honden al snel te warm wordt in een auto.

 

 

Meer over dit onderwerp:
HONDEN ZOMERHITTE ZOMER HITTE DRIMMELEN