Video

Hoogtevrees? Val 90 meter naar beneden op de Tilburgse Kermis in de The Mine Tower

17 juli 2018 om 18:47
nl
Het is bijna zover: De Tilburgse Kermis gaat vrijdag 20 juli van start. Anderhalve week lang staat Tilburg op z'n kop. Tijd voor een klein overzichtje met de absolute hoogtepunten (letterlijk!) van de grootste kermis van de Benelux.
Profielfoto van Lize Rensen
Geschreven door

Van ruim 200 attracties en talloze evenementen op de Tilburgse Kermis krijg je spontaan keuzestress. Wat mag je écht niet missen?

The Mine Tower
Een nieuwkomer dit jaar is de The Mine Tower, een opvolger van de 90m Tower. Heel veel verschil is er echter niet, want deze toren is, jawel, 90 meter hoog. Niet geschikt voor kermisgangers die last hebben van hoogtevrees dus. De toren hijst je langzaam omhoog, tot aan het hoogste punt. Daarna val je 90 meter naar beneden, met een snelheid van zo'n 140 kilometer per uur. Adrenaline gegarandeerd! The Mine Tower is te vinden op het Heuvelplein in Tilburg. Hoe gaat het er aan toe? Nou, ongeveer zo:

Wachten op privacy instellingen...

Slapen in een bubble
De échte die-hards die de kermis absoluut niet willen verlaten kunnen ervoor kiezen om te overnachten in een bubble. Een watte? Een bubble! Initiatiefnemer is Auberge de Bonheur, die onder de naam ROOM013 tien dagen lang een kermis pop-up hotel opent. Dit wil je toch?

Kermisrun
Oké, dit is misschien geen attractie, maar zeker het vermelden waard. Dit jaar wordt er namelijk voor het eerst een 'Kermisrun' gehouden op de Tilburgse Kermis. En het goede nieuws is: je kunt je nog inschrijven! Heb je niet getraind? Geen zorgen, de Kermisrun is een 'fun run' van 5 tot 10 kilometer lang, waarbij het niet om snelheid maar beleving gaat. Je rent namelijk door attracties en bekende Tilburgse gebouwen heen. Het evenement vindt op de laatste dag van de Tilburgse Kermis plaats, zondag 29 juli.

Er is natuurlijk nog véél meer te doen, check daarvoor vooral ook even de website en social media kanalen van de Tilburgse Kermis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.