De Tilburgse kermis begint! Knallen met die luchtbuks en een vette vrije val

TILBURG - Mogen wij even voorstellen: de fictieve familie Van Dongen uit Oosterhout. Dit weekend reizen ze net als veel anderen richting Tilburg voor een middagje zwieren en zwaaien op de kermis die daar vrijdag weer losgaat. Wij bedachten voor hen (en voor alle geïnteresseerde kermisgangers) een fijn rondje over het grote terrein. En als jij zin hebt in andere attracties? Lekker doen!

De familie Van Dongen is er klaar voor. Het is stralend weer en de portemonnee is goed gevuld. Daar is dan ook het hele jaar kleingeld voor in een spaarvarken gestopt. Vader en moeder, hun kleintjes van vier en zeven jaar oud en opa en oma. Hutje mutje rijden ze in de stationwagen richting Tilburg. De auto parkeren ze op het Koningsplein. En daar kunnen de jonkies  meteen helemaal los.

Nostalgische kermis
De zwanenzweefmolen, de bootjes, het mini-rad en natuurlijk de klassieke draaimolen, de kinderen krijgen er geen genoeg van. Moeder gaat mee met de allerkleinste, vader maakt foto's en opa en oma zwaaien tot ze er spierpijn van krijgen. En dat is nog maar het begin. Als het lukt om de kinderen mee te krijgen, wandelt het gezelschap verder richting Schouwburgring. 


Spookhuis Thriller
Een draak, een skelet met een zeis en een harige megaspin, de kinderen Van Dongen slaan spookhuis Thriller even over. Vader en moeder houden wel van een potje griezelen en stappen samen hand in hand in een kleurig karretje. Een klein beetje bleek rond de neus is moeder wel als ze weer uitstapt. 


Schiettent
Ken je de schietgrage oma Ria nog? Bijna honderd jaar oud, en al meer dan tachtig keer schoot ze een foto bij een schietkraam op de Tilburgse kermis. Onze oma Van Dongen blijkt ook behoorlijk 'trigger happy'. Vrolijk knalt ze haar luchtbuks leeg bij de schietkraam op het Piusplein. Twee keer zelfs, om daarna de twee kinderen elk een flinke knuffelbeer in de armen te kunnen drukken.

LEES OOK: Hoogbejaarde Ria (97) schiet weer raak: 81ste foto Tilburgse kermis in the pocket!

Waterbaan Poseidon
Nu stapt het gezelschap even door richting Besterdplein. Het is een warme dag en de kindjes hebben rode wangen. Eigenlijk kan heel de familie Van Dongen wel wat verkoeling gebruiken. Kinderen, vader en moeder en opa en oma, allemaal stappen ze in wildwaterbaan Poseidon. In boomstammetjes door bochten en van hellingen, met het voortdurende risico een kletsnat pak te halen. Zoals dat hoort komt alleen vader er zeiknat uit, tot grote hilariteit van de rest van de familie. 

LEES OOK: een dagje naar de Tilburgse kermis, wat kost dat no


Even wat eten en drinken
Op het NS-plein doet de hele club een drankje en eten de kinderen een suikerspin. Natuurlijk is moeder de vochtige smoelendoekjes vergeten en wordt de route kleverig van de roze zoetigheid voortgezet. Maar niet voordat de oudste van de twee kinderen met moeder een rondje maakt in de Spinning Coaster XXL. Handen omhoog en gillen maarrrr! Goldmine Tower
De Van Dongens zijn moe. Tijd om zoetjes aan terug naar de auto te lopen. Maar eerst nog even langs de Heuvel, want natuurlijk moet vader even laten zien dat hij best wel in de Mine Tower durft. De toren van negentig meter hoog staat voor het eerst op de Tilburgse kermis. Wie wel houdt van het typische vrije val-gevoel in de buik, kan zijn of haar hart ophalen. Vol adrenaline komt vader er weer uit.

LEES OOK: Hoogtevrees? Val 90 meter naar beneden op de Tilburgse Kermis in de The Mine Tower


Alle eendjes...
Op de Heuvelring vangen de kinderen nog eendjes en is het tijd voor de allerlaatste ritjes in de draaimolen. En dat was dat. Op de terugweg slapen de kinderen, de plakkerige resten suikerspin nog op de wangen.  Oma houdt de ogen ook niet open. Moeder en opa praten nog wat na. En vaders shirt is alweer bijna droog.

LEES OOK: Ja, ik wil! Je kunt met alles en iedereen trouwen op de Tilburgse Kermis


Meer over dit onderwerp:
TILBURGSE KERMIS - ATTRACTIES KERMIS