Video

Steven Kruijswijk voelde zich geen held na indrukwekkende Tour de France-rit

20 juli 2018 om 12:19
nl
Steven Kruijswijk kreeg veel lof voor zijn manier van koersen in de twaalfde etappe van de Tour de France. Hij ging in de aanval en tot de laatste berg reed hij op kop. Beloond werd zijn aanval niet. Uiteindelijk zakte hij zelfs nog een paar plaatsen in het algemeen klassement. Maar lof was er wel. Veel wielerfans zagen hem als held, maar zelf ziet hij dat niet zo.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

 

Wachten op privacy instellingen...

"Ik ben wielrenner geworden voor dit soort dagen, om een mooie koers te maken", zegt Kruijswijk als hij terugblikt op de zware Alpenrit. "Held van de dag? Nee. Als ik gewonnen had, dan had ik me misschien zo gevoeld. Dat heb ik niet gedaan. Jammer. Ik denk wel dat ik veel Nederlanders, het publiek, een mooie dag heb bezorgd. Ik heb getoond dat ik durf aan te vallen. Dat ik niet van afwachtend koersen houd."

 

Wachten op privacy instellingen...

'Had het hem graag gegund'
Johan van der Velde keek geboeid naar de strijdende Kruijswijk, zo zei hij in het Omroep Brabant-programma Wakker!. “Ja, het was natuurlijk een hele onderneming. Voor hetzelfde geld was de poging wel geslaagd. Je moet er karakter voor hebben om het te proberen. Het is erg jammer natuurlijk dat het dan uiteindelijk niet lukt. Ik had het hem echt graag gegund.”

 

Wachten op privacy instellingen...

'Emoticon met rode haren'
Ploeggenoten die niet in de Tour rijden keken op het puntje van hun stoel naar de race van Kruijswijk. Stef Clement was na afloop trots op zijn ploeggenoot uit Nuenen, een 'held op wielen'. "Het wordt nu toch echt tijd voor een emoticon met rode haren!" Bram Tankink had 'fucking hartkloppingen'. "Een staande ovatie voor Steven Kruijswijk, strijdend ten onder."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Zevende
Kruijswijk zakte na de twaalfde etappe van plaats zes naar acht in het algemeen klassement. Door het uitvallen van Vicenzo Nibali staat hij bij de start van de dertiende etappe zevende, op drie minuten en 43 seconden van de huidige drager van de gele trui: Geraint Thomas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.