De Tilburgse Kermis is begonnen: tien dagen lang gekkenhuis in de stad [LIVE RADIO]

TILBURG - De Tilburgse Kermis is officieel begonnen! Tien dagen lang staat de stad volledig op zijn kop. Omroep Brabant is er live bij tussen tien uur 's avonds en één uur 's nachts met Brabantse Nachten Zijn Lang.

Kijk en luister hier live mee 

De attracties zijn al geopend. En dat zijn er nogal wat: ruim 200. Kermiswethouder Erik de Ridder opende om zeven uur de kermis bij de attractie 'Chaos'. Vorig jaar was er veel te doen om deze attractie, na het ongeluk in Amerika. De attractie is nu officieel veilig verklaard. "Als een soort van symbool is juist hier de opening", aldus verslaggever Jan Waalen van Omroep Brabant. "De mensen beginnen binnen te lopen. Als het warm is, wil het soms wel eens een beetje tegenvallen met de drukte. Dat is ook een extra zorg voor de organisatie."

LEES OOK: Hitteplan van kracht voor bloedhete Tilburgse kermis, waterbakken en airco-hulppost voor bezoekers

Extra waterpunten
EHBO'er Ad van Laarhoven weet er alles van en zorgt dit jaar extra goed voor de feestgangers. "We hebben waterpunten zodat mensen zich kunnen wassen en voldoende kunnen drinken. Dan voelen ze zich weer happy." Ook heeft hij nog een aantal tips om oververhitting tegen te gaan. "Probeer een pet te dragen, smeer je goed in en neem een flesje water mee." 

Blikvangers dit jaar zijn de 90 meter hoge Mine Tower, de roze opblaaskerk waar je kunt 'trouwen' en natuurlijk staat Roze Maandag weer op het programma: de dag die in het teken staan van diversiteit en acceptatie. 

LEES OOK: De Tilburgse kermis begint! Knallen met die luchtbuks en een vette vrije val

Verslaggever Paul Giezen staat bij de attractie 'Reactor' met twee bezoekers. Een ronde schijf met stoelen die onwijs hard ronddraait. "Je gaat bijna over de kop en je draait verschrikkelijk hard rond", vertelt Jasper. "Boven in de top van de attractie hangen, is nog niet zo erg. Dat schuin hangen is veel enger. Ik word er wel misselijk en duizelig van", vertelt Elise. De dappere waaghalzen zijn voorlopig nog niet klaar met de snelle attracties.  

Luchtbuks Ria
Een attractie op zich is 'Luchtbuks Ria'. Voor de 82e keer schiet deze dame van 98 bij de schiettent op de Tilburgse Kermis. En ieder jaar in de roos. 

 

 

Meer over dit onderwerp:
TILBURG KERMIS
Deel dit artikel: