Overlastgevende jongeren in Roosendaal zijn rijbewijs kwijt: 'Parkeerplaats stond blauw van de rook'

22 juli 2018 om 10:28
nl
Vier automobilisten in Roosendaal moesten zaterdag hun rijbewijs inleveren tijdens een speciale politiecontrole bij De Stok. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze helemaal geen rijbewijs bleken te hebben. De politie besloot tot de controle na meldingen over groepen jongeren die daar al langer overlast veroorzaken. Er werd gesproken van 'zeer gevaarlijk rijgedrag', forse snelheidsovertredingen en racen op de parkeerplaats.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Een 26-jarige Roosendaler werd op heterdaad betrapt toen hij met zijn auto aan het racen was. "Er kwam rook van de banden af, waardoor het parkeerterrein blauw van de rook stond", vertelt een politiewoordvoerder. "Hij reed met hoge snelheid langs de geparkeerde auto's." Daarop werd zijn rijbewijs afgenomen.

Twee vrouwen
Korte tijd later reden twee andere auto's met hoge snelheid de parkeerplaats op. Ook hier kwam er rook van de banden af. Ook van deze twee bestuurders (23 en 24 jaar oud) werden de rijbewijzen ingevorderd. Een van de automobilisten liet daarna een vrouw in zijn auto rijden. Die bleek geen rijbewijs te hebben. Zij kreeg daarom een bekeuring.

Ook een andere - 18-jarige - vrouw zonder rijbewijs werd betrapt toen zij achter het stuur van een auto kroop. Zij kreeg uitleg van een man die zelf net vier maanden een rijbewijs heeft. Ook zij werd bekeurd. 

Jakkeren
Op de Wouwbaan bij De Stok zagen agenten een 26-jarige Roosendaler met een snelheid van ruim honderd kilometer per uur over de weg jakkeren. Daar geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg onmiddellijk een boete van 770 euro en een rijontzegging van twee maanden.

Als klap op de vuurpijl reed een 18-jarige man uit Rucphen op De Stok linksom op de rotonde, en dertig kilometer per uur te snel. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring. Hij heeft slechts twee maanden zijn rijbewijs...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.