Selina Sugar (21) is klaar voor Roze Maandag: 'Alle jurkjes zijn besteend en beglitterd'

TILBURG - Uren werk zit erin en het was maar de vraag het op tijd af zou zijn. Maar de 21-jarige Selina Sugar kan opgelucht ademhalen. Ze heeft voor Roze Maandag in Tilburg haar drie outfits helemaal klaar. "Alles is besteend en beglitterd. Roze Maandag kan wat mij betreft beginnen."

Selina Sugar heet in het dagelijks leven Bart Bambacht en woont in Goirle. Roze Maandag is voor hem een van de hoogtepunten in het jaar. Sinds zijn veertiende is hij erbij. "Toen in een afschuwelijk kort roze jurkje van de Action, met zwarte blokhakken. Het zag er niet uit, denk ik nu zeven jaar later."

Verfijnder
Selina Sugar bestond toen nog niet. Dat alter ego kwam twee jaar later toen ook de outfits verfijnder werden. Veel meer tijd wordt in de voorbereiding gestoken, alles moet tot in de details kloppen. 

Vorig jaar had Selina Sugar zelfs vier outfits. Na enkele uren trok ze steeds iets anders aan. Zo droeg ze onder meer een blauwe korte jurk, een paarse glitterjurk met gouden jas en eindigde ze de dag comfortabel als 'streetchick' met een bandana op haar hoofd en een bloesje geknoopt. 

LEES OOK: Zo wordt Bart dragqueen Selina Sugar op Roze Maandag

Drie outfits
Voor dit jaar, als ze met dertien andere dragqueens naar de kermis gaat, heeft ze drie outfits. Een roze lange jurk met steentjes en glitters. "Die zit wat losser, lekker zomers." Daarna een body, een soort badpak, met een rok met split aan beide kanten en blauwe glitterhakken. "Dat is een outfit met alle kleuren van de regenboog. Het zit ook allemaal wat strakker."

Haar derde outfit is een lange zwarte galajurk. Uiteraard ook met glitters. "Het is wat klassieker. Ik had hem ook aan tijdens Miss Travestie Brabant en kreeg toen veel positieve reacties. Voor Roze Maandag heb ik hem iets aangepast."

LEES OOK: Miss Travestie-verkiezing: 'Praatjes over wereldvrede hoeven niet, want dat gaat toch niet lukken'

Iets anders
Zo wil Selina Sugar elk jaar weer iets anders. Want: "Het is hartstikke leuk als mensen je herkennen van vorig jaar, maar ze moeten je niet herkennen omdat je er weer hetzelfde uitziet."

LEES OOK: Van Jeffrey naar Janice La Jerve: 'Van uit de kast naar rondlopen in vrouwenkleren'

Weet jij al wat je aantrekt naar Roze Maandag?