Video

Op zoek naar Engelse en Duitse toeristen, 'maar Helmond moet geen Amsterdam worden'

27 juli 2018 om 13:32
nl
Als je deze zomer nog geen plannen hebt, kun je nog naar Helmond. Als het aan die stad ligt komen toeristen massaal op bezoek. Helmond moet een echte citytrip-stad worden. Om toeristen te lokken hebben ze in Helmond nu ook brochures in het Engels en Duits gedrukt.
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

"Helmond heeft die gezellige Brabantse gemoedelijkheid te bieden, maar is tegelijkertijd ook een stad", vertelt Leo Grunberg van Helmond Marketing. "We hebben het nodige bieden, alleen moeten we onszelf meer op de kaart gaan zetten."

Leuke stad, niet gedacht
Helmonders die op het terras vertoeven kijken er toch een beetje anders tegenaan. Helmond als citytrip-stad? "Dat gaat ze niet lukken", meent een meneer. "De stad is hier helemaal kapot!" Ook anderen kunnen het zich maar lastig voorstellen. "Echt niet!", roept een roodharige dame op het terras. "Ik vind dat je hier maar weinig te zoeken hebt als toerist."

Toch zijn er wel al toeristen in de stad. Zoals twee vrouwen uit Amsterdam die genieten van een kop koffie voor hun hotel: "We zijn al naar het museum geweest en naar het kasteel uiteraard. Een heel leuke stad en dat had ik niet gedacht!"

Amsterdamse toestanden
Met de zoektocht naar nieuwe toeristen duiken er ook nieuwe problemen op. "We moeten geen Amsterdam worden waar de balans tussen toerisme en inwoners wordt verstoord", aldus Grunberg. Voorlopig hoeven er in ieder geval nog geen dronken Britten uit het kanaal te worden gevist.

Als je aan een Helmonder vraagt wat de stad nodig heeft om een toeristenparadijs te worden? "Palmbomen. Strand." Met het weer zit het in ieder geval al goed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.