Steven Kruijswijk: 'In de laatste afdaling schoot de kramp er aan alle kanten in'

27 juli 2018 om 18:39
nl
Steven Kruijswijk heeft vrijdag goede zaken gedaan in de Tour de France. Hij kwam als negende over de streep, met een achterstand van 31 seconden op etappewinnaar Primož Roglic. De Brabander kon de hele dag goed mee, maar moest bij de laatste afdaling lossen. "De kramp schoot er aan alle kanten in na die afdaling, het was heel erg zwaar. Ik werd eraf gereden, maar ik denk dat we het als team perfect gespeeld hebben." Hij staat nu vijfde in het algemeen klassement.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Kruijswijk kreeg tijdens de etappe verschillende aanvallen te verduren, geleid door Egan Bernal. Zelf viel hij ook aan. Zijn goede positie had hij onder meer te danken aan teamgenoot Robert Gesink die door hard werk de afstand tussen de volgers en de kopgroep richting de laatste klim (Col d'Aubisque) tot twee minuten verkleinde. Robert heeft berewerk gedaan," geeft Kruijswijk een compliment. "Ik zou het onderaan  de klim proberen en kijken hoe de andere renners reageerden. "

Tekst gaat door onder tweets.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Teamgenoot Roglic (LottoNL-Jumbo) kwam als eerste over de streep. Toch waren er volgens de wielrenner geen afspraken gemaakt over de rolverdeling.  "We zouden allebei voor onze kans gaan en kijken hoe ze reageerden. Met Primož hadden we wel de meeste kans op een podiumplek, maar zolang ik daarbij kon blijven kon ik ook prima mijn eigen klassementsplek verdedigen of nog iets opschuiven. Al bij al een goede dag."

Het was de laatste bergetappe van de tour. De renners beklommen onder meer de Col du Tourmalet, de Col d'Aubisque  en de Col d'Aspin. Er zijn nog twee etappes te gaan. Kruijswijk heeft nu een achterstand van 4.37 op gele truidrager Thomas.  Mikel Landa hijgt echter in zijn nek, het scheelt maar drie seconden.

Als Kruijswijk op de finishdag in Parijs zijn vijfde plaats vasthoudt, voegt hij zich in een illuster gezelschap van Brabanders. Gert-Jan Theunisse kwam in 1989 als vierde over de streep, Johan van der Velde werd derde in 1982 en Rini Wagtmans werd vijfde in 1970. In 1968 schreef Jan Janssen de Tour op zijn naam.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.