Video

Deze PSV-fans lopen nog altijd in een Mark van Bommel-shirtje

28 juli 2018 om 16:49
nl
Mark van Bommel is enorm geliefd bij PSV. Dat bleek zaterdag maar weer eens tijdens de fandag. Er zijn nog altijd fans die lopen in een PSV-shirt met de naam van de huidige hoofdtrainer op de rug.
Geschreven door

Sander van Bommel (Gemert):
Met zijn achternaam kon Sander eigenlijk geen andere naam op zijn rug dragen, toch koos hij er niet zelf voor. "Ik heb het gekregen toen ik 12,5 jaar in dienst was bij het bedrijf waar ik werk, MSD in Boxmeer. Het was in de tweede periode van Van Bommel bij PSV. Bij ons werken meer Ajacieden dan PSV'ers, dus het was ook leuk om af en toe aan te doen naar het werk."

Neal Esmeijer (Westwoud):
In het blauwe uitshirt van het jubileumjaar loopt Neal op de fandag, met zijn zoontje in een compleet PSV-tenue op zijn nek. "Het was ook gewoon een mooi shirt", zegt Neal. "Ik heb het in 2013 gekocht toen Van Bommel terugkwam bij PSV. Hij was een echte leider, zeker weten."

De verwachtingen rondom de terugkeer van Van Bommel zijn groot, ook bij Neal. "Phillip Cocu is een goede trainer en heeft het ook goed gedaan, hij heeft natuurlijk flink wat prijzen gepakt in zijn periode als trainer hier. Maar met Van Bommel komt er wel meer passie."

Steven van der Burgh (Huizen):
Vijf jaar geleden kreeg Steven het blauwe uitshirt met Van Bommel op de rug van zijn ouders voor zijn verjaardag. De twintigjarige PSV-fan draagt het nog altijd met trots. "Hij is echt een voorbeeld. Zelf voetbal ik niet, ik doe zelf aan korfbal. Maar daar probeer ik ook een leider te zijn, net als Van Bommel. Dat spreekt aan." 

Steven is benieuwd naar de prestaties van PSV onder leiding van Van Bommel. "Leuk dat hij nu trainer is. Het was niet erg geweest als Cocu was gebleven. Maar het is leuk dat er nu iets nieuws is."

Mark Spillekom (Uitgeest):
Trots is Mark op het shirt dat hij draagt, het rood-witte tenue met Van Bommel op de rug. "Ik heb het in de winkel gekocht, in de eerste periode van hem bij PSV. De handtekening stond er toen al op. Die is inmiddels wel vervaagd."

De PSV-fan kocht het shirt met de naam van Van Bommel op de rug omdat hij vooral de mentaliteit van de voormalig middenvelder waardeert. "Die was goed. Hij was een goed in het aanmoedigen van zijn medespelers. En hij was fanatiek, soms zelfs iets te."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.