Klasgenoten op de Champs-Elysées: Rob op een Tour de France finish selfie met Steven Kruijswijk

29 juli 2018 om 17:20
nl
Rob van Hout heeft ’t goed geregeld deze zondag. Très, très bien zelfs. De 31-jarige wielerliefhebber uit Nuenen zat niet alleen in Parijs, maar ook nog eens op een stoel die slechts 130 meter verwijderd was van de Tour de France-finish op de Champs-Elysées.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“We gingen vroeger elk jaar op vakantie naar Frankrijk en bezochten dan altijd een Touretappe”, vertelt Van Hout. “Het is heel bijzonder en leuk om dit mee te mogen maken.”

Klasgenoten
En om meerdere redenen. Van Hout komt niet alleen uit hetzelfde dorp als de Brabantse topper Steven Kruijswijk; hij zat er vroeger zelfs bij de in klas. Dankzij de VIP-kaarten van Lotto-Jumbo die hij won, heeft hij stiekem hoop dat hij later op zondag de nummer vijf van het eindklassement de hand kan schudden. 

“Ik zat zaterdag nog eens door wat oude fotoboeken te bladeren. Het was leuk om te zien dat we bijvoorbeeld op elkaars verjaardagsfeestje kwamen. Ik heb er allemaal foto’s van gemaakt met mijn telefoon. Mocht ik Steven straks nog zien, dan heb ik in ieder geval de foto’s van toen en nu.”

Bubbels en kaviaar
Met nog zo’n 100 kilometer koersen op het moment van schrijven, moeten Van Hout, zijn schoonvader en alle overige genodigden van Lotto-Jumbo nog wel even geduld hebben voor het spektakel begint. “We zitten hier dus op een VIP-vak, maar helaas niet aan de bubbels en de kaviaar hoor. We kunnen voorlopig een blikje cola en wat chips krijgen en dat is het, haha. Ach, misschien krijgen we straks nog wel een blikje bier. Een mooie dag is het sowieso.”

We bellen maandagochtend nog even met Van Hout om te vragen of het nog tot een gesprek gekomen is met Steven Kruijswijk nadat hij finishte in Parijs. Hiervoor was echter amper tijd, zo druk was Steven. Maar tijdens het maken van de foto heeft Van Hout zijn oud-klasgenoot natuurlijk wel van harte gefeliciteerd met zijn prestatie in de Tour de France. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.