NAC Breda huurt 19-jarige doelman Arijanet Muric van Manchester City: 'Ik kan niet wachten!'

BREDA - De prioriteit van NAC op de transfermarkt was het aantrekken van een nieuwe doelman. Dinsdagmiddag is de zoektocht naar een nieuwe goalie met succes afgerond. Arijanet Muric komt voor één seizoen op huurbasis naar Breda.

NAC huurt de negentienjarige doelman van Manchester City. De in het Zwitserse Zürich geboren jeugdinternational van Montenegro was onlangs nog met de hoofdmacht van de Engelse ploeg mee naar de Verenigde Staten.

"Het voelt goed om komend seizoen in Breda te mogen spelen", zegt de jonge keeper op de website van NAC. "Ik hoop dat ik het team kan helpen en we samen een goed seizoen hebben. Ik kan niet wachten om de mensen hier te laten zien wat ik kan."

Muric heeft bij Manchester City nog een contract tot de zomer van 2021. In Breda vult hij het gat dat Nigel Bertrams achterliet. De doelman uit Best vertrok na één seizoen in het Rat Verlegh Stadion naar het buitenland. Bertrams koos voor een avontuur bij het Deense FC Nordsjaelland.

"Voor ons was het aantrekken van een nieuwe keeper, zeker na het vertrek van Nigel, prioriteit. Aro is een talentvolle en fysiek sterke keeper, die ondanks zijn jonge leeftijd klaar is voor een uitdaging op het hoogste niveau", zegt technisch directeur Hans Smulders

Debuut
Muric gaat strijden om een plek onder de lat bij NAC, daarbij heeft hij concurrentie van Karol Niemczycki en Mark Birighitti. 

De jonge goalie debuteerde een jaar geleden in de hoofdmacht van Manchester City, in een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Als invaller hield hij zijn doel schoon, met Vincent Janssen als één van de opponenten. 


Meer over dit onderwerp:
NAC BREDA ARIJANET MURIC VOETBAL EREDIVISIE