Video

Fietstocht naar Peking voert jongens uit Rijen langs dodenweg in Tadzjikistan

1 augustus 2018 om 17:25
nl
Bijna een jaar gaan Bram Aben en Davy Drinhuyzen fietsen van Breda naar Peking. Vanmorgen werden ze door familie en vrienden uitgezwaaid op de grote markt in Breda. Op het programma staat onder andere Tadzjikistan, waar onlangs vier fietsers om het leven kwamen door een aanslag.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

De tocht voert de twee fietsers uit Rijen langs talloze landen en hun route is te volgen op een speciale site. Davy kijkt erg uit naar het stuk door Tadzjikistan waar vorige week nog vier fietsers om het leven kwamen bij een terroristische aanslag. "We houden de ontwikkelingen in het land in de gaten, maar de route door de hoge bergen schijnt geweldig te zijn" zegt hij.

Tekst gaat door onder de video

De voorbereidingen voor de tocht van meer dan 12000 kilometer heeft de jongens meer dan een jaar gekost. Vroeger fietsten de jongens vanuit Rijen naar school, "Echte geoefende fietsers zijn we zeker niet" zegt Bram. Met ieder zo'n 25 kilo bepakking op de fiets wordt het vooral in de bergen een moeilijke tocht. Om hun droom te verwezenlijken hebben ze alle twee hun baan opgezegd. 

Tekst gaat door onder de video

Bram en Davy verwachten pas over een half jaar in Tadzikistan aan te komen. De vorderingen van de fietsers uit Rijen zijn te volgen op : Halftheglobebybike.com 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!