Video

Terug naar de zomer van 1976: ijsjes verkopen aan de brandweermannen

4 augustus 2018 om 08:55
nl
Het lijkt er op dat 2018 droger wordt dan 1976. Dat was het droogste jaar sinds in 1901 de metingen begonnen. Het verschil met 2018 is dat die droogte in 1976 al in maart begon. Sommigen maakten toen van de nood een deugd en verkochten ijsjes aan brandweermannen.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Omroep Brabant vroeg de Brabanders wat zij zich nog herinneren van de zomer van 1976. De komende dagen delen we die herinneringen.

Vakantie neem je maar in de winter
Ad Verhoeven maakte van de nood een deugd: ”In 1976 was ik 20 jaar en heb ik ijs verkocht voor ‘t t IJsventje in Antwerpen. Er was elke dag wel een brandje. Wij gingen er dan op af om ijsjes te verkopen aan de brandweermannen. Het was elke dag bingo en poen pakken! We verkochten ook veel ijsjes aan de vele truckers die moesten wachten. Ik heb zes weken iedere dag gewerkt van 10.00 tot 23.30 Toen ik een vrije dag vroeg aan mijn baas zei dat ik gek was om dat nu te vragen. Ik moest in de winter maar thuis blijven, zei hij." 

De deuren gingen open
De herinnering van Anton Hollemans: “Ik herinner het me als een heel warme zomer. Mijn eerste stage begon toen in augustus bij de ZNS in Fijnaart. Elke dag vanuit de Klundert naar de Fendert op de brommer. Ik volgde een studie werktuigbouwkunde aan de MTS in Breda. Het was heel erg warm in de loodsen, er werden immers stalen constructies gemaakt. De deuren gingen dan ook open om er maar wat lucht er doorheen te laten waaide. Hielp niet zo veel.” 

Stuur uw herinneringen
Heeft u ook herinneringen aan de zomer van 1976 stuur die dan naar [email protected]. Het zou nog mooier zijn als u foto's meestuurt. Die zullen nog niet digitaal zijn, maar met een smartphone kunt u daar vast een goede foto van maken. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.