Video

De natte droom van bijna alle boeren: een regenbui van hier tot Tokio

1 augustus 2018 om 18:23
nl
Zet het geluid van het filmpje van Meteoconsult uit en fantaseer over wat ze aan het vertellen is. Over wat je zou wíllen dat ze aan het vertellen is. Dat het pijpestelen gaat regenen natuurlijk. Daar moeten toch bijna alle boeren inmiddels van dromen.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Het is waar dat de meeste dromen bedrog zijn, want volgens de voorspellingen van Meteoconsult verandert er de komende veertien dagen namelijk helemaal niets in het weerbeeld.  En kunnen we de o zo gewenste regenbuien op onze buik schrijven. 

Wat dit precies gaat betekenen voor de boeren, de landbouw, de flora en fauna. de waterstand, ons watergebruik, de achtertuin, het zwemwater, de dijken,  de prijs van de aardappels, de over-de-top-verkoop van airco's, slapeloze nachten, de omzet van alle strandtenten... we kunnen het alleen maar afwachten.

Droog, droger, droogst
De foto's in de slideshow zijn pakweg anderhalve week geleden genomen vanuit een luchtballon. Je durft je bijna niet voor te stellen hoe deze plaatjes er over twee weken uitzien. 

Maar er is hoop.. Meteoconsult  heeft woensdagavond laten weten dat het in de derde week van augustus mogelijk zover is. En we vanaf die week op de nodige millimeters kunnen rekenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!