Hoe hoger de temperatuur, hoe lager de omzet voor chocolatier Walter

EINDHOVEN - Chocolatier Walter Verhoeks heeft met dit weer bijna geen klanten, maar blijft gewoon aan het werk. Wanneer de temperatuur stijgt, dan daalt zijn omzet. Zijn machines staan stil, want eerst maakt hij de oude voorraad op. "We hebben een beetje een rustpauze ingelast en ondertussen eten we een chocolaatje."

Walter en zijn personeel wachten op de koelere temperaturen. "Wanneer het koeler is dan komen de mensen vanzelf. In de rustige tijd gaan we doosjes vouwen en inpakken, maar verkopen vind ik toch leuker." Sommige klanten maakt de temperatuur niets uit.

Chocoladecadeautje bij 29 graden
"De chocolade is hier heel lekker en ik kan er zelf niet van af blijven", biecht de mevrouw op die de winkel bezoekt. "Het is deze keer niet voor mijzelf, maar een cadeautje. Als ik een doosje voor mijzelf zou kopen dan zou die morgenvroeg al weer leeg zijn. Ik ben een echte chocoladeliefhebber en de temperatuur maakt mij niet uit."


Meer over dit onderwerp:
CHOCOLADE EINDHOVEN CHOCOLATIER ZOMER
Deel dit artikel: