Muizengif, een emmer sop en een zwaard: dit zijn de opvallendste Brabantse burenruzies [OVERZICHT]

2 augustus 2018 om 11:46
nl
Woensdag werd in Tilburg een man aangehouden omdat hij muizengif in het zwembadje van de kinderen van de buren had gegooid. Hij vond dat de kinderen te veel lawaai maakten. Zo zijn er de afgelopen jaren meer opvallende burenruzies geweest. Een overzicht.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Protestborden in de tuin
In Woudrichem riep een man de hulp in van de woningbouwvereniging omdat hij last had van geluidsoverlast van zijn buurman. Toen die de corporatie niet adequaat genoeg reageerde, zette hij zijn tuin vol met protestborden, waaronder een bord met een galg er op. Zonder resultaat: woningbouwvereniging Woonlinie bleef echter bij de stelling dat beide buren het zelf moesten oplossen.

Emmertje sop
Kleine acties kunnen grote ergernis opleveren. Dat bewijst de burenruzie in Made. Een vrouw gooide na het poetsen haar emmer sop leeg in de heg die op de grens van haar en haar buren stond. De buurvrouw werd hier zo boos over, dat ze het huis van de buren indrong en daar met haar poetsende buurvrouw op de vuist ging. De politie sprak de vrouwen aan op hun gedrag.

Fatale afloop
Meestal blijft het bij een handgemeen, maar in Roosendaal had een burenruzie een fatale afloop. Een man van 58 schoot zijn 51-jarige buurman dood. Hij belde daarna de politie om zichzelf aan te geven.  Hij werd later veroordeeld tot 13 jaar celstraf.

Zwaard
Behalve schietwapens, worden er ook allerlei andere wapens gebruikt om de ruzies te beslechten. Opvallend veel bijlen, zo nu en dan een honkbalknuppel, maar het meest originele wapen is wel een zwaard. Dat werd gebruikt door een man uit Breda. Zijn timing was wat ongelukkig, hij pakte het zwaard pas toen de politie al aanwezig was. Hij werd dan ook meteen opgepakt.

Beroemde burenruzie
Ook beroemde Brabanders maken wel eens ruzie, zoals de nieuwe burgemeester van Helmond. Al voordat ze in de stad kwam wonen, had ze al ruzie met de buren over een muur. Vanwege haar publieke functie moest ze hierover ook verantwoording afleggen in de gemeenteraad.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!