Video

Het huis van Elvera puilt uit van de zeep: 'Ik wil een museum!'

2 augustus 2018 om 13:24
nl
Het huis van Elvera Geurts uit Valkenswaard puilt uit van de zeep. Al veertig jaar verzamelt ze zeep. De liefde begon toen ze als dertienjarige een stukje zeep kreeg. Inmiddels heeft ze meer dan 30.000 stukken zeep!
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De grote slaapkamer in haar huis noemt ze het zeeppakhuis. Elvera heeft zeep in alle soorten en maten en uit meer dan 150 landen. Haar favoriete stuk zeep komt uit Italië. Mooi verpakt en met een heerlijke bloemengeur. Veel zeep is oud: "Vroeger was zeep een luxe product, vanaf de jaren zeventig werd het goedkoper en bewaarden mensen het niet meer", zegt Elvera.

Wachten op privacy instellingen...

Dildo van zeep
Zeep heeft ze in alle vormen en maten. In het zeeppakhuis is ook een volwassen afdeling. Achter een rood gordijntje in een kast liggen erotische zeepjes. Een dildo van zeep, en borsten en billen. "Ik wil het hele pakket hebben", zegt Elvera. 

Inmiddels is haar huis bijna te klein. Het liefst zou ze de collectie in een museum tentoonstellen. Zodat meer mensen het kunnen zien en een 'geurervaring' op kunnen doen: "Ik zou het liefst een plek in Brabant willen hebben waar ik het mooi kan tentoonstellen. Dus wie weet is er ergens een plek of museum in Brabant waar ik mijn spullen heen kan brengen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.