Video

As van overledenen drijft straks in speciale urnenvijver in Zevenbergen

2 augustus 2018 om 14:08
nl
De twee begraafplaatsen in Zevenbergen en Klundert zijn binnenkort vol, en daarom wordt er aan de Klundertseweg een nieuwe laatste rustplaats gebouwd. Het terrein laat de laatste nieuwe ontwikkelingen op uitvaartgebied zien. Naast de traditionele graven komen er ook een strooiveld, een urnenmuur, natuurgraven en een grote vijver waarin urnen met as gaan drijven.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Al ruim een jaar wordt er gewerkt aan het aanleggen van de nieuwe begraafplaats. Belangrijkste actie was eerst het ophogen van het terrein, omdat het bestaande veld onder het N.A.P. lag. Bij elkaar is er ruim 15.000 m3 grond gestort. Die moest daarna nog een jaar inklinken; dat is dalen door het verlies van water. Pas daarna kon worden gestart met de inrichting van het terrein.

Warm weer spelbreker
Als alles volgens planning verloopt is half augustus het grondwerk afgerond. De parkeerplaats moet dan half september klaar zijn, dat geldt ook voor de vijver. Tenslotte worden in oktober de bomen, heesters en hagen geplant. Dat is echter wel afhankelijk van de weersomstandigheden: een warme en lange nazomer betekent dat de klus moet worden uitgesteld tot december.

Genoeg tot 2040
Verwachting is dat de nieuwe begraafplaats begin 2019 in gebruik kan worden genomen. Met de nieuwe begraafplaats moeten er in Moerdijk tot zeker 2040 voldoende begraafplaatsen zijn.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!