Video

Niet schrikken, maar... het sneeuwt dus echt in Best

3 augustus 2018 om 11:51
nl
Nee, je bent niet door de hitte bevangen. En nee, je ziet ze ook niet vliegen. Het staat er echt: het sneeuwt vrijdag in Best! "Fijn dat het nu iets kouder is", vinden twee meiden.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Voor wie helemaal klaar is met de hittegolf, is het Dorpsplein in Best dé plek waar je moet zijn. Daar kun je deze vrijdag namelijk in je bikini of zwembroek lekker afkoelen in de sneeuw. 

Wachten op privacy instellingen...

Echte sneeuw
Nee, het is echt geen nepsneeuw. Het bedrijf Polar Europe spuit vrijdag échte sneeuw over het Dorpsplein. Of het ook lukt om een sneeuwpop te maken of een sneeuwballengevecht te houden, daar twijfelen we wel een beetje aan. Met ruim dertig graden (boven nul) smelt de sneeuw heel snel. 

Maar dat mag de pret niet drukken, want het voelt wel lekker koud aan je voeten. "Nu het zo warm is, zit ik veel binnen", zegt een van de meiden op het plein.  "Dus dit is echt veel beter!"

Tekst gaat verder onder de tweets.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Dat juist Best deze vrijdag in een soort winterwonderland wordt omgetoverd, is natuurlijk niet helemaal toevallig. Drankenfabrikant CoolBest vond het qua naam wel toepasselijk om het hier lekker te laten afkoelen.

'Dit is onnozel'
Maar niet iedereen vond dit een goed idee. "Vanwege de droogte hebben we te maken met een watertekort. We roepen iedereen op om bewust met water om te gaan. Dat geldt volgens mij ook voor de mensen in Best. Dan moet je een waterslurpend evenement niet toestaan", benadrukt Marco van der Wel, Statenlid voor Partij voor de Dieren. "Dit is onnozel in een tijd waarin we de klimaatdoelstellingen moeten halen.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!