Koen de Kort (35) gaat nog twee jaar door bij Trek: 'Voel me hier gewaardeerd'

LIEMPDE - Koen de Kort zei kort na de winterstop dat hij blij was om op de fiets te zitten, aan stoppen wilde hij nog niet denken. Die woorden heeft hij kracht bijgezet door een nieuw contract te tekenen bij Trek-Segafredo. De wielrenner uit Liempde rijdt ook in 2019 en 2020 voor de Amerikaanse ploeg.

"Ik voel me hier vanaf het begin op mijn gemak. Bij Trek heb ik een motiverende en stimulerende omgeving gevonden waardoor ik kan doen waar ik goed in ben", zegt De Kort. "Ik voel me hier erg gewaardeerd en we kwamen dan ook snel tot overeenstemming over een langere verbintenis."

In een persbericht noemt Trek De Kort 'de ideale knecht'. "Hij is een ervaren wegkapitein die op verschillende terreinen uit de voeten kan." De 35-jarige De Kort fietst bij zijn huidige werkgever samen met landgenoot Bauke Mollema.

Grote rondes
De Kort reed in 2006 zijn eerste grote ronde, hij eindigde toen op plaats 124 in de Giro d'Italia. In 2013 reed hij de ronde van Italië nog een keer. Zeven keer stond De Kort aan de start van de Tour de France, alle keren haalde hij de finish. Een kleine week geleden eindigde De Kort als nummer 78 in De Tour. Zes keer reed hij de Vuelta, daar haalde hij één keer de finish niet.

De Kort is sinds 2017 in dienst van Trek. Eerder reed hij voor teams uit Spanje, Zwitserland, Luxemburg, Nederland en Duitsland. 

Meer over dit onderwerp:
KOEN DE KORT TREK-SEGAFREDO WIELRENNEN