En de eerste Hetero Pride van Nederland is in... Woudrichem!

4 augustus 2018 om 17:57
nl
Het was natuurlijk wachten op een Hetero Pride als tegenhanger van de Gay Pride in Amsterdam. De vraag was alleen waar en door wie het initiatief zou worden genomen. Laat dit nou, of all places, Woudrichem zijn. Amsterdam heeft er een concurrent bij. Toch?
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Als we de berichten op Facebook mogen geloven, is de tot Hetero Pride omgedoopte braderie in Woudrichem de 'place to be' voor mensen die niets hebben met de Gay Pride in Amsterdam. "Een tegengeluid zonder overdreven gedoe, een plek waar je gewoon normaal kunt doen."

Vier goede redenen voor hetero's om naar Woudrichem af te reizen

Ben je hetero, maar betwijfel je of de Pride in Woudrichem iets voor je is? Hier zijn vier goede redenen om al die twijfels overboord te zetten:

1. De kledingkraampjes met hetero-fashion zoals bijvoorbeeld broeken en overhemden in onopzichtige kleuren.

2. Het terras waar mannen bier kunnen drinken terwijl hun vrouwen plantjes kopen voor de tuin.

3. De kans om een waardebon van €12,50 te winnen van Bakkerij Van Gelder in de Populierstraat

4. Het lekker vrijuit kunnen mopperen, chagrijnig voor je vrouw uit lopen en mensen achter je ophouden.

Bier drinken, meisje intimideren en op smartphones kijken

Zelfs aan de heterojeugd is gedacht, aldus initiatiefnemer Johan Bergsma: “In de avond is er voor de jeugd nog feest, met onder meer het zestien bier drinken en meisjes intimideren en een DJ. Ook wordt er naast scooters gestaan en op smartphones gekeken. Hartstikke mooi.” Kortom: bij de braderie in Woudrichem kun je trots zijn op het feit dat je hetero bent en daar openlijk voor uitkomt. Kom langs!

Waar of niet waar?

Voordat er echt mensen in de auto of op de fiets richting Woudrichem stappen: de Hetero Pride is een bedenksel van de satirische site De Speld. Een verzonnen verhaal dus. Op Facebook namen een aantal mensen het echter uiterst serieus. 

Zo vindt Laura het 'een geweldig initiatief', wil Anneke samen met haar vrouw gaan, overweegt Linda om ernaar toe te gaan, werd het volgens Rafael hoog tijd voor een Hetero Pride, vraagt Britt zich af of het iets is voor haar en haar vriendin, denkt Nawfal dat de Hetero Pride net zoiets is als de Boulevard en schrijft Maurits dat hij de serieuze reacties nog leuker vindt dan het bericht van De Speld.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.