Deze dansers dansen acht uur per dag (half)naakt in een afgesloten bubbel

DEN BOSCH - Een week lang acht uur per dag (half)naakt in een afgesloten bubbel zitten. Je moet het maar willen. Toch is dat precies wat de dansers van het Eindhovense theatergezelschap United Cowboys doen bij In Case. Een theaterproject dat de hele week te bewonderen is op de Parade in Den Bosch tijdens Theaterfestival Boulevard.

United Cowboys werd gevraagd om speciaal iets te ontwerpen voor op het festivalplein, waar mensen makkelijk in en uit kunnen lopen, legt creatief brein Maarten van der Put uit. Dat werd In Case. Het idee achter het project is voor een deel het menselijk verloop laten zien, “Maar bezoekers kunnen zelf hun eigen verhaal erbij bedenken, dat is ook wat ik zo mooi aan dit project vind”, aldus Van der Put.

[video:2822770]

Naakt is mooier
En moet dan dan per se naakt? Van der Put: “Ik ben opgeleid in de beeldende kunst, daar is naakt heel normaal.  Voor mij is een dansend lichaam naakt, en soms deels naakt, veel duidelijker en mooier.” 

LEES OOK: Wat mag je niet missen op Theaterfestival Boulevard? Drie kenners geven tips

Aanvankelijk was het idee om de dansers niet acht uur per dag, maar tien uur, op te sluiten in de bubbel: “Dat bleek echt te lang te zijn.” Maar hoewel de dansers na vier uur een pauze krijgen, is ook acht uur lang in een bubbel geen eitje zou je denken. “Het is niet ons doel om ze uit te putten. Maar we letten wel goed op ze. Wij letten denk ik beter op de gezondheid van de dansers dan zij zelf.”

In Case is nog tot en met 12 augustus te zien op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.

Deel dit artikel: