PSV heeft bekende van Mark van Bommel binnen: Trent Sainsbury tekent driejarig contract

EINDHOVEN - Trent Sainsbury is de nieuwe verdediger van PSV. De Australische verdediger komt transfervrij over van de Chinese club Jiangsu Suning en tekent een contract voor drie jaar bij de Eindhovense landskampioen. Trainer Mark van Bommel kent Sainsbury goed, aangezien hij afgelopen WK als assistent-bondscoach samenwerkte met de oud-verdediger van PEC Zwolle.

De centrale verdediger tekent een contract tot medio 2021. "Wij vonden Sainsbury al een interessante speler toen hij bij PEC Zwolle speelde", zo laat interim-technisch manager John de Jong weten via de officiële kanalen van PSV.  Volgens de club is Sainsbury 'inmiddels een speler met behoorlijk wat internationale ervaring'. "Onder andere op het WK heeft hij laten zien dat hij zich uitstekend heeft ontwikkeld. Dat we hem nu transfervrij kunnen halen zien we als een buitenkans. Er wachten ons mogelijk nog wat mutaties in de verdediging. Daar hebben we nu al op geanticipeerd." 

Vertrek Isimat
Daarmee doelt De Jong op het mogelijke vertrek van Nicolas Isimat-Mirin die in belangstelling zou staan van verschillende clubs uit het buitenland. "Ik denk dat ik toe ben aan een nieuwe stap, maar wel in goed overleg met de club", vertelde Isimat eerder in gesprek met het Franse Foot Mercato. "Er is contact geweest met Stade Rennes en Besiktas, maar er zijn andere geïnteresseerde clubs', vervolgt de verdediger."

Tekst gaat verder onder de tweets.


Sainsbury speelde tussen 2014 en 2016 bij PEC Zwolle, alvorens hij verkaste naar China om voor Jiangsu Suning te gaan spelen. Daar speelde de verdediger in totaal 46 wedstrijden. De laatste twee seizoenen werd Sainsbury telkens verhuurd. Eerst aan Internazionale, daar speelde hij één wedstrijd in de Serie A. Vorig seizoen speelde de Australiër bij het Zwitserse Grashoppers, daar speelde hij in totaal negen wedstrijden. Met het Australische elftal was Sainsbury afgelopen WK actief in Rusland. Daar speelde hij alle drie de groepswedstrijden de volle 90 minuten. In totaal speelde Sainsbury tot dusverre 38 interlands. 

Vijfde Australiër
De voormalig speler van PEC Zwolle is niet de eerste Australiër in Eindhovense dienst. Vier landgenoten gingen Sainsbury voor. Meest bekende naam zal Jason Culina zijn. De middenvelder annex rechtsback speelde in totaal 130 wedstrijden voor PSV. Verder stonden in het verleden ook doelman Nathan Coe, Lindsay Wilson en Archie Thompson (huur) onder contract in Eindhoven. 

Jason Čulina speelde 130 wedstrijden voor PSV (foto: VI Images).
Meer over dit onderwerp:
psv, trent sainsbury, voetbal