En wie zijn spekkoper deze hete zomer? Natuurlijk, de buitenzwembaden!

7 augustus 2018 om 15:30
nl
Een absoluut record. Zo noemt recreatieoord De Warande de bezoekersaantallen van deze lange, hete zomer. Ook andere zwembaden hebben goed gedraaid, al hebben ze nog niet allemaal zicht op de eindscore.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Met de 100.000ste bezoeker overtreft De Warande het oude record van 80.000 ruimschoots. En daar zijn ze blij mee. Om het te vieren kun je woensdagochtend (8 augustus) tussen 10.00 en 12.00 uur voor het zachte prijsje van € 4,- een entreekaartje kopen. Met dit kaartje mag je tot 's avonds zeven uur zwemmen. 

De Groene Wellen is tevreden

Zwembad De Groene Wellen in Udenhout is meer dan tevreden over de bezoekersaantallen tot nu toe: 40.000 zwemliefhebbers ten opzichte van 30.000 vorige zomer. "En we proberen de 50.000 te halen. Maar of dat gaat lukken nu de grootste hitte blijkbaar voorbij is, is de vraag", vertelt Bas Pepping

Het Laco sportcentrum Rucphen wil liever niets kwijt over het aantal bezoekers, zo laat Frank Roggenkamp weten. Behalve dat het er dit jaar "significant meer zijn dan vorig jaar". Veel meer dus. Ze hebben nog wel een aardige actie: tot en met 2 september kun je tegen een 'voorseizoentarief' een abonnement kopen voor het hoogseizoen. Dat scheelt  toch bijna de helft. Lacodirecteur Bert Lavrijsen is wat explicieter als het om cijfers gaat: "Met tussen de 1500 en 2000 mensen per dag praat je sowieso al over een verdubbeling van wat je normaal aan kaartjes verkoopt. En dan hebben we het nog niet over flinke uitschieters van 3500 tot 4000 bezoekers."


Een rij tot aan de weg

Karin Janssen van Het Ottenbad in Eindhoven betwijfelt of ze ondanks de extreme warmte een record gaan breken. "Met tussen de 1500 en 3000 bezoekers per dag is het wel stukken beter dan vorig jaar. Maar de 4000 bezoekers per dag tijdens de zomer van 2016 halen we niet."



Bij De Wedert in Valkenswaard stond er dinsdag tot 15.00 uur zelfs een rij. Niet zo vreemd als je bedenkt dat er 3200 mensen een duik wilden komen nemen. Coördinator van het zwembad Gerard van den Boogaert noemt het "een mooie dag en met een totaal van 61.000 bezoekers een recordjaar."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.